Conferència d’Antoni Ferrer Vallespir a l’Associació Cultural s’Agrícola de Manacor

El dimarts dia 10 de maig, la segona jornada de les Festes de Sant Isidre que se celebren a S’Agrícola de Manacor va comptar amb la conferència del periodista i activista cultural de Manacor Antoni Ferrer Vallespir titulada «110 anys des que Manacor és Ciutat i l’ajuntament Il·lustríssim».
L’acte va començar amb una projecció de fotografies de diferents fotògrafs relacionats amb la nostra ciutat on es mostraven diferents imatges d’indrets del nostre municipi en un període que anava des de finals del segle XIX fins als anys setanta del segle passat. Aquesta part va fer aparèixer la nostàlgia a molts dels presents que varen recordar com eren alguns llocs antigament.
A continuació el metge Bernadí Bou va presentar el conferenciant. El doctor Bou va demostrar un gran coneixement d’en Toni destacant a més de la seva vessant com a periodista, promotor d’una infinitat d’actes culturals i custodi d’un dels principals arxius de la nostra ciutat, el seu caràcter polièdric que l’han fet participar en moltes activitats inversemblants. Va destacar, amb relació a la conferència, que una de les seves principals curolles és la recerca sobre esdeveniments que han afectat la nostra ciutat al llarg del segle XX.
Antoni Ferrer va començar la seva xerrada llegint els decrets de l’any 1912 on es declarava Manacor com a ciutat així com del telegrama que el polític liberal Alexandre Rosselló va enviar al consistori per assabentar al regidors del nomenament. Després va fer un repàs a alguns fets que havien tengut lloc al món en aquella època i a la situació política del nostre país on la rivalitat i l’alternança entre conservadors i liberals era la característica principal la qual cosa va fer que el públic es fes una idea del context polític d’aquells moments.
Per acabar el conferenciant va parlar de com era Manacor en aquell temps i va destacar que era una terra eminentment agrícola i pobre on una part important de la població va haver d’emigrar a Amèrica. També va fer esment al paper de Mossèn Alcover com a director i polemista de la revista conservadora La Aurora .
El nombrós públic assistent va sortir content tant per les imatges que li havien recordat temps passats com per haver conegut fets de la nostra història com a poble.
Associació Cultural s’Agrícola.
Fotos: Joan Servera «Imatges»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.