Celebrada la Trobada a Lluc organitzada per la Federació d’Associacions de Persones Majors de la Part Forana

Després de dos anys sense poder celebrar-se la Trobada a Lluc de la Federació d’Associacions de Persones Majors de la Part Forana, degut a les restriccions ocasionats per la pandèmia, el dijous 19 i el divendres 20 de maig, més de 2.000 persones arribades de diferents municipis de Mallorca participaren de la Trobada i ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc.El dijous assistiren a la trobada membres de les associacions de persones majors de Fornalutx, Santa Eugènia, Lloret de Vistalegre, S’Arracó, Llubí, Banyalbufar, Petra, Puigpunyent, Sineu, Sant Joan, Binissalem, Santanyí, Ariany, Cala d’or, Montuïri, Port de Sóller, Biniali, Estellencs, Porreres, Alcúdia, Vilafranca, Búger, Esporles, Selva, Inca i Consell.
El divendres va ser el torn de les associacions de: Portocolom, Ses Salines, Santanyí, Felanitx, Sa Pobla, Palmanyola, Porto Cristo, Son Macià,Son Servera, Santa Margalida, Punta de N’Amer Sa Coma, Sóller, Pollença, Costitx, Capdepera, Alcúdia i Maria de la Salut.
El president de la Federació, Joan Bibiloni, hi va assistir-hi els dos dies i va donar la benvinguda als assistents, expressat la seva satisfacció per a poder tornar a celebrar després de molt de temps la tradicional trobada a Lluc, ja que no és una trobada qualsevol (va dir) la gran família que som els Majors en el més de Maria ens hem pogut retrobar enguany a l’ofrena floral a la nostra Patrona la Mare de Déu de Lluc, i va desitjar a tots els els assistents, sobretot, molta salut.
Els Blavets de Lluc actuaren just abans de l’Eucaristia, a les dues celebracions.
El dijous la missa va ser oficiada pel vicari de Lluc, Antoni Burguera, hi assistiren entre altres autoritats, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle d’Escorca, Antoni Solivellas.
El divendres oficià la missa el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, hi va assistir-hi la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, el conseller executiu de Presidència i Drets Socials del Consell de Mallorca, Javier de Juan, la batlessa de Son Servera, Natàlia Troyà, a més de regidors i altres autoritats, hi va ser present el prior del Santuari de Lluc, Lucas, Mariano Gastalver.
La presidenta Francina Armengol, en el seu discurs de benvinguda a les associacions es va referir a aquests dos anys de pandèmia que ha portat la “por” a tota la societat, de manera especial a la gent gran, i que ha suposat la mort de moltes persones. Després de superar aquesta crisi sanitària, és moment de “alegria, malgrat els patiments viscuts” “La gent gran ha donat una lliçó a tota la societat” amb el seu respecte i el compliment de les normes sanitària, va sostenir la presidenta, que els va mostrar per això el seu “agraïment infinit”. Continuà dient dels “cops difícils” de la vida, és “hora de celebrar-ho” i “passar-ho bé” amb actes com el celebrat al Santuari Lluc i el seu entorn, un “lloc d’alegria, pau, felicitat i tranquil·litat” per a tots els mallorquins .
Els dos dies abans de la missa es van fer les ofrenes florals a la Mare de Déu de Lluc, per part dels presidents i representats de les associacions assistents.
Acabada visita a la Mare de Déu de Lluc, els assistents compartiren un dinar de germanor a diferents restaurants, pel que fa a les associacions de Son Macià, Son Servera, Porto Cristo, i Punta de n’Amer de Coma, coincidirem al restaurant de Ses Cases de Son Sant Martí, i gaudirem d’un bon dinar, ball.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.