Porto Cristo, la mar de guapo, encetarà el mes de juliol inspirat en el passat Romà del Port

La iniciativa de dinamització comercial i turística de Porto Cristo, la mar de guapo, torna aquest 1 de juliol dedicat al passat romà del poble. Així, l’Ajuntament de Manacor vol donar a conèixer el patrimoni arqueològic submergit a la badia del port.
“Hem pensat que fusionant la dinamització comercial i turística amb la divulgació del patrimoni arqueològic, enguany el Porto Cristo la mar de guapo havia d’estar inspirat en el vaixell de les llumetes”, ha assegurat la delegada de Comerç i Turisme, Maria Antònia Truyols. “Fa llàstima saber que tens un patrimoni i que la gent el desconeix , per això el volem posar en valor i creim que és un dels nostres potencials turístics i d’atracció comercial”, ha afegit.

El derelicte que descansa molt aprop de la platja de Porto Cristo es coneix com el ”vaixell de les llumetes”; data del segle I i no es va descobrir fins els anys 50 del segle XX. Era un dels vaixells que feien la ruta des de la península Ibèrica a altres indrets de la Mediterrània i transportava aliments, àmfores i llumetes d’oli.

Inspirat en aquest derelicte, la delegació de Comerç de l’Ajuntament de Manacor ha instal·lat una reproducció d’un vaixell romà del Consell de Mallorca a la plaça de l’Aljub i els propers dies serà decorat amb àmfores i llumetes fetes amb impressores 3D. A la mateixa plaça també s’hi podrà visitar una exposició dels treballs d’investigació realitzats pels alumnes de 1r i 3r d’ESO de l’IES Porto Cristo el curs 205-16 sobre el derelicte de les llumetes.

Dia 1 de juliol hi haurà una sèrie d’actes al voltant d’aquesta voluntat de donar a conèixer el patrimoni arqueològic de Porto Cristo:

-A les 20h: Conferència a càrrec de l’historiador i arqueòleg Sebastià Munar LLabrés “El patrimoni arqueològic subaquàtic de Porto Cristo”, al Passeig de la Sirena.

-A les 21h: “I Tast de Cuina Romana” al Passeig de la Sirena.

-A les 22.30h: Representació teatral “El vaixell de les llumetes” de Joan Toni Sunyer Soler, a la platja de Porto Cristo (zona de les escales).

Els carrers més comercials de Porto Cristo també lluiran decoració d’elements d’Urban Knitting, amb la intenció de dinamitzar la zona i convidar al passeig. Han col·laborat amb aquesta iniciativa l’entitat sense ànim de lucre ‘Enganxa’t al fil’, amb membres de Manacor i Porto Cristo. Les properes setmanes també s’instal·larà una obra inèdita d’un peix de grans dimensions, realitzat per la mateixa agrupació i amb la mateixa tècnica.

Les entrades a Porto Cristo també es decoraran amb lones informatives i amb grumers il·luminats, que també s’instal·laran al passeig de la Sirena.

Un grup de mares de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de les escoles de Porto Cristo també han col·laborat en la realització d’atrapasomnis amb cintes de colors blancs i blau per posar a l’Avinguda Pins, i d’altres carrers comercials. AROSCOM també ha col·laborat en la realització de decoració pels carrers comercials i de primera línea de platja de Porto Cristo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.