Presentat el llibre “La festa de sant Joan Pelut a Sant Llorenç des Cardassar”

Comunicat: Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
Aquest dissabte, 25 de juny, a les 20.30 h, a l’Espai 36 (c. major, 36, Sant Llorenç) es presentà el volum La festa de sant Joan Pelut a Sant Llorenç des Cardassar, que ha publicat l’Ajuntament de Sant Llorenç amb el suport del Consell de Mallorca.
La presentació del llibre comptà amb l’assistència dels seus autors, Albert Carvajal, Rafel Duran, Joan Domenge, Joana Domenge i Antoni Gomila; del coordinador del volum, Pere Santandreu; del prologuista, Andreu Ramis; i de diversos col·laboradors.
La festa de sant Joan Pelut a Sant Llorenç des Cardassar analitza els orígens, la difusió del ball de sant Joan Pelut, a partir de la recerca d’Albert Carvajal i Antoni Gomila. Aquesta antiga celebració, que té lloc cada any els dies 23 i 24 de juny ‒revetla i dia del ball respectivament‒ a Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca), es va interrompre a mitjans de la dictadura franquista;es va recuperar l’any 1980; i en aquestes darreres quatre dècades s’ha expandit i consolidat, tal com detalla Rafel Duran. Per altra banda, Joan Domenge estudia la indumentària del Baptista en les arts figuratives a Mallorca i la relació del sant Joan Pelut de Sant Llorenç amb la tradició iconogràfica. A més a més, els participants expliquen les seves vivències de la festa, uns testimonis imprescindibles per refer-ne els darrers quaranta anys. Finalment, el volum ofereix un bon apèndix documental, amb la música i les cançons de sant Joan, amb textos des del 1923 fins a l’actualitat, amb extractes apareguts a la premsa local i insular, amb propostes didàctiques, amb les iniciatives associatives, i amb accés a les xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.