Programa de les festes del Carme, de Porto Cristo 2022

LES FESTES DEL CARME TORNEN AMB TOTA LA IL·LUSIÓ DESPRÉS DE DOS ANYS DE RESTRICCIONS
Porto Cristo torna a celebrar enguany les Festes del Carme i ho fa a plena normalitat després de tres anys de restriccions a causa de la Covid-19. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha convidat a participar a unes festes que tornen a la presencialitat al 100%, tot i que també ha demanat responsabilitat. «A la fi tornam a tenir festes» completes, ha destacat Aguiló. De fet, enguany es recuperen actes que no s’havien pogut celebrar els darrers anys, com la processó marítima o els focs artificials.
Les festes s’han preparat en col·laboració estreta amb les entitats i associacions, a més de la Junta de Districte de Porto Cristo i tendran lloc entre el 7 i el 17 de juliol. «Als llocs on hi ha sentiment de pertinença, com a Porto Cristo, les festes surten amb sentiment de poble. En aquest cas, les entitats hi participen de manera activa i no esperen que l’Ajuntament els telefoni i digui quins són els actes, i això a Porto Cristo sorgeix d’una manera molt natural perquè són festes sentides i de proximitat», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver. «Consensuam les festes perquè ells són la veu del poble», ha destacat el delegat de Festes, Artur Aguiló durant la presentació aquest divendres migdia. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ha agraït la feina feta i la col·laboració al teixit ciutadà i associatiu de Porto Cristo.
El pregó de les Festes del Carme 2022, que tendrà lloc el proper dijous 7 de juliol a les 20 h, anirà enguany a càrrec de Batall Teatre, un grup de teatre amateur de Porto Cristo que participa de les festes des de fa anys. En aquest sentit, el pregó és una manera d’agrair-los la seva implicació any rere any.
Fira Nocturna
La Fira Nocturna de Porto Cristo tendrà lloc dia 8 de juliol, a partir de les 19 h i fins les 23 h a la plaça de l’Aljub, el carrer de Sant Jordi, el carrer de Sant Lluís i el passeig de la Sirena. És una fira artesana que ja té una setantena de parades confirmades, però on també hi ha molta participació d’entitats de Porto Cristo.
El delegat de Fires, Carles Grimalt, ha manifestat la seva satisfacció perquè enguany la Fira coincideix amb dos concerts, d’una banda la XI Edició Memorial Francesc Ramis, que tendrà lloc a la plaça de Francesc Ramis, i de l’altra el concert de la semifinal dels Premis Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak, que se celebrarà a partir de les 21.30 h a la terrassa de la Tasca del Moll, el que contribuirà a «fer encara més agradable la Fira».
Busos gratuïts
Una de les novetats d’enguany és que l’Ajuntament de Manacor oferirà servei de bus gratuït per assistir a l’Horabauxa de dia 9 de juliol i a la Gran revetla de dia 15. Dia 9 hi haurà dos busos gratuïts de 70 places que sortiran a les 17 h de la rambla del Rei En Jaume de Manacor i tornaran a les 00.30 h des de Porto Cristo. Dia 15 sortiran dos busos de 70 places, a les 20 h des de la rambla del Rei En Jaume de Manacor i tornaran a les 3 h des de Porto Cristo.

PROGRAMA FESTES DEL CARME 2022

Dijous 7 de juliol

19 h Penjada de la decoració dels tallers als vostres balcons, façanes o finestres.

19 h Cercavila amb la Banda de Tambors de Porto Cristo per donar el «sus» de les festes. Recorregut: plaça del Carme, carrer d’en Gual, avinguda dels Pins, carrer de Ponent, carrer del Port, carrer de Sant Simó, plaça del Carme per acabar a la delegació municipal al carrer d’en Gual.

20 h Pregó de festes, a càrrec de Batall Teatre. Presentats per Bernardo García de la Villa. A l’acte de cloenda hi haurà l’actuació de Marga Ros i Dani amb el piano. Lloc: Oficina municipal.

Divendres 8 de juliol

De 9 h a 13 h Torneig de les festes de bàdminton. Lloc: poliesportiu IES Porto Cristo.

De 19 h a 23 h Fira Nocturna. Lloc: plaça de l’Aljub, carrer de Sant Jordi, carrer de Sant Lluís, passeig de la Sirena.

20 h XI Edició Memorial Francesc Ramis. Lloc: plaça de Francesc Ramis.

21 h Ball de bot amb Jai de sa Barraqueta i Tramudança. Lloc: passeig de la Sirena i zona d’aparcaments.

21.30 h Semifinals dels Premis Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak 2022. Lloc: terrassa de la Tasca del Moll.

Dissabte 9 de juliol

De 9.30 h a 18.30 h Viè Campionat de Scrabble Ciutat de Manacor. Lloc: IES Porto Cristo. Sis rondes, sistema suís. Places limitades. Inscripcions: scrabblemanacor@gmail.com (5€, dinar a part).

18 h Horabauxa i revetla de carnaval. Lloc: passeig de la Sirena. Vine disfressat del que més t’agradi al carnaval d’estiu porteny.

18.30 h Exhibició d’arts marcials. A càrrec de Renshinkan, Karate Lara, Associació Cultural Reido. Lloc: passeig de la Sirena.

19.30 h Actuació castellera amb els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca. Lloc: plaça de l’Aljub.

21 h Concert ‘Romeo et Juliette, els enamorats de Verona’, a benefici de Cap Envant. Música de Ch. Gounod. Marga Cloquell, soprano. Albert Casals, tenor. Toni Gomila, actor. Noemí Dalmau, piano. Adaptació d’Enric Lucena. Lloc: Coves dels Hams.

21.30 h Finals dels Premis Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak 2022. Lloc: terrassa de la Tasca del Moll.

Diumenge 10 de juliol

De 10 h a 14 h. Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Organitza: Associació Balear d’Esclerosi Múltiple. Lloc: piscina del Club Nàutic.

19 h Demostració de judo. A càrrec del gimnàs Dojo Muratore. Lloc: passeig de la Sirena.

21 h Concert de la Banda de Música de Manacor. Lloc: passeig de la Sirena.

Dilluns 11 de juliol

18 h Porto Cristo balla. Lloc: passeig de la Sirena.

Dimarts 12 de juliol

18 h Rap a la platja, amb Rafel Swing. Taller concert i micròfon obert. Lloc: platja. Organitza: Escola Municipal de Mallorquí.

20.30 h Ball espanyol i flamenc. A càrrec de Satu Jiménez. Lloc: passeig de la Sirena.

22 h Teatre a la fresca: Bodorrio. Amb el grup Batall Teatres. Lloc: IES Porto Cristo.

Dimecres 13 de juliol

De 17 h a 19 h Pintam camisetes. Hem de dur camiseta blanca llisa. Lloc: CEIP Mitjà de Mar.

18.30 h Torneig d’escacs Festes del Carme. Inscripcions per a totes les edats al telèfon 601906833. Lloc: passeig de la Sirena.

19 h Visita guiada: ‘Els orígens de Porto Cristo’. A càrrec de Lourdes Melis. Punt de trobada: dalt de la costa d’en Blau, al costat del cartell de sa Carrotja. Places limitades. Inscripcions a www.enviumanacor.cat

21 h Concert de l’Escola de Música de Porto Cristo. Conjunt instrumental i coral infantil-juvenil. Lloc: passeig de la Sirena.

Dijous 14 de juliol

18 h Taller: ‘Fes la teva bossa per a l’estiu’.

21.45 h Cinema infantil a la fresca. Lloc: plaça del Sol i de la Lluna.

Divendres 15 de juliol

11 h Contacontes ‘Ple de contes’. A càrrec de Cris Peripècia. Adreçat a infants de 2 a 6 anys. Lloc: Biblioteca de Porto Cristo.

19 h Animació infantil. ‘Vine a conèixer la Xef Pipa’. Lloc: plaça de Francesc Ramis.

De 21 h a 3 h Gran Revetla. Lloc: passeig de la Sirena.

Dissabte 16 de juliol

De 9 h a 12 h i de 17.30 h a 22 h
Semifinals Torneig de Pàdel Festes del Carme. Lloc: poliesportiu Ses Comes. Organitza: Associació Pàdel Manacor.

15 h XIV Triesport de Porto Cristo Festes del Carme 2022. Lloc: platja de Porto Cristo i passeig de la Sirena.

19 h Missa concelebrada, ofrena floral i processó marítima. Recollida de tiquets per a la processó a l’Oficina Municipal a partir de dia 11 de juliol. Lloc: església de la Mare de Déu del Carme.

21.30 h Festa per a la Gent Gran. Ball en línia i ball de saló. Lloc: plaça de ses Comes.

20 h Tast de cervesa amb els cellers: Brusca Brewpub i Cerveza forastera. Actuacions musicals de Laura Pellicer, Toni Duro, Jantià i Jazzband. Lloc: coves Blanques.

Diumenge 17 de juliol

De 9 h a 12 h i de 17.30 h a 22 h
Semifinals Torneig de Pàdel Festes del Carme. Lloc: poliesportiu Ses Comes. Organitza: Associació Pàdel Manacor.

De 18 h a 21 h
Quintada – festa holi. Lloc: plaça de ses Comes.

21 h
Concert d’Ars Antiqua. Lloc: Església de la Mare de Déu del Carme.

22.30 h Correfoc amb Manafoc. Lloc: sortida des de la plaça de l’església i arribada a la platja de Porto Cristo.

23.45 h Gran castell de focs d’artifici. Hi col·labora: Club Nàutic de Porto Cristo. Lloc: badia de Porto Cristo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.