El Pregó de Batall Teatre dóna el sus a les Festes del Carme de Porto Cristo més esperades

Feia tres anys que Porto Cristo no podia viure unes festes amb normalitat, i per això el pregó de les Festes del Carme d’enguany ha tengut un significat especial. El grup de teatre amateur Batall Teatre ha estat l’encarregat d’encetar unes festes que arriben enguany carregades d’actes i activitats per a tots els públics i edats.

A ritme de música de revista, Batall Teatre ha entrat en escena davant el públic congregat al carrer d’en Gual, davant l’Oficina Municipal. Plomes de colors i regust de cabaret per donar el sus a un pregó carregat de nostàlgia i agraïment a totes les persones que han acompanyat aquesta companyia de teatre portenya al llarg dels anys. «On s’ha vist una altra manera d’arreplegar tot un poble?», ha narrat un dels actors durant la seva intervenció. «Quasi tot el poble ha participat amb Batall Teatre d’una manera o altra, és el que tenen els pobles petits», han afegit mentre agraïen una per una les persones més significatives per a la companyia, amb un record especialment emotiu per a Joan Vermell, que ha despertat un aplaudiment del públic.

El que va ser pregoner de les Festes del Carme 2021, el metge Bernardo García de la Villa, ha exercit de padrí dels pregoners d’enguany, recordant la trajectòria d’aquesta companyia integrada per onze actors i actrius que ha interpretat 26 obres de teatre arreu de Mallorca. Batall Teatre «ha creat una gran família on s’ho passen genial i on es despullen de la seva rutina diària per vestir-se d’actors i actrius», ha dit abans de donar-los pas.

El delegat de Festes, Artur Aguiló, ha estat l’encarregat d’iniciar l’acte, i ha agraït a totes les associacions, entitats i clubs de Porto Cristo que s’han implicat en la confecció d’un programa de festes participatiu i complet. El delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal, ha tancat l’acte assegurant que «les grans coses no les fa una persona tota sola, sinó que es fan, es construeixen entre tots. Aquestes festes també en són un petit exemple: gràcies a les entitats i associacions de Porto Cristo, que han col·laborat, en uns casos aportant idees, i en altres, participant activament en les festes, el programa és més ric i participatiu, perquè està fet en col·lectiu, entre totes i tots i per a tothom».

La vetllada ha continuat amb l’actuació de la cantant Marga Ros i el pianista Dani Nadal, que han oferit un repertori eclèctic que ha arrencat amb una de les cançons més conegudes de Bob Dylan.

Les Festes del Carme 2022 s’allargaran fins el proper 17 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.