El cercavila i el Pregó a càrrec de Catalina Ana Jaume Estelrich donaren el sus a les festes de s’Illot 2022

El dijous dia 11 d’agost, a les 20.00h amb el Cercavila de la Banda de Tambors i Cornetes de La Salle,es donava es sus a les Festes de s’Illot 2022. Seguidament a la ronda del Matí, el Pregó convidant a Festa va anar a càrrec de Catalina Ana Jaume Estelrich. A l’acte a més d’un nombrós públic hi va assistir el batle Miquel Oliver, regidors de l’equip de govern i oposició. El regidor Artur Aguiló va ser l’encarregat de donar la benvinguda a les Festes i de presentar a la pregonera.
La pregonera d’enguany na Cati, parlà de la seva infància i les seves vivències com a sa filla d’en Nofre del bar Tonis del s’Illot, i de com ha arribat a ser na Cati des bar Es Mollet. A l’acte, a més d’un nombrós públic, hi va assistir el batle Miquel Oliver, regidors de l’equip de govern i de l’oposició.
El primer dia de festes es va tancar amb l’actuació del grup Femení Plural, que després de nou anys tornaven actuar a les festes de s’Illot.
Un any més, el taller i trobada de pescadors infantils va ser organitzada per Miquel Riera Huget, conegut popularment com Miquel “Inquero”, i patrocinada per Nàutica i Pesca Sansó. Enguany hi participaren 24 nins i nines d’entre 5 i 13 anys. Els tres primers classificats fins a 6 anys van ser: Adrià Molinas amb 4 peces, Roc Castro amb 2, i 3er Miquel Vidal amb 2 peces. De 7 a 10 anys, 1er Joan Vidal, amb 6 peces, 2on Gerard Baboulin, 4 peces, i 3er Caterina Amer, 3 peces. Els tres primers classificats de més de 11 anys van ser: Josep Nicora amb 9 peces, Pere Nebot amb 7 peces , i Cristina Caballero amb 6 peces. Enhorabona a Miquel “Inquero” per la tasca continuada que fa al llarg dels anys iniciant als més joves en l’art de la pesca.
El diumenge, a més de Trobada de pescadors infantils, hi va haver el II tast de cervesa artesana a la plaça del Mollet i l’actuació de la Banda de Música de Manacor amb el grup de swing Monkey Doo. Enguany es va canviar la tradicional ubicació dels concerts de la banda i hem de dir que va ser un èxit, ja que nombroses seguidores i seguidors de la banda escoltaren el concert des de la platja. Un gran concert on el director Eduardo Bernabéu, en va ser el mestre de cerimònies i cronista que anava introduint tots els temes. Aquest va ser el segon concert amb els Monkey Doo, ja que havien actuat conjuntament a les festes del Carme de Porto Cristo. Al concert hi va haver temes com: Abba Gold, Glenn Miller Medley, Benny Goodman Memories, Sant Louis Blues, Joshua Fit The Battle Of Jerichom, Cariño, ¿quieres volver a casa, por favor?, Eh La Bas! etc. Con a novetat varen tocar de bis un parell de pasdobles.
El dilluns dia 15, va ser un encert “el obrir carrers cream espais” , on les persones pogueren ser les protagonistes. Enguany va caure del programa de festes la tradicional processó de la Mare de Déu de l’Assumpta. El que sí que es va celebrar la missa en honor de la Patrona, a la que assistiren nombroses fidels a més de les autoritats, la missa va ser concelebrada per Mn. Francesc Vicens Gomila, Vicari Episcopal per al Patrimoni Històric i Cultural i Rector del Seminari Major i pel rector de la parròquia de s’Illot, Mn. Baltasar Morell. El qual va agrair l’assistència dels fidels i autoritats, i a més tingué unes paraules per a totes les persones que ajuden a la parròquia al llarg de l’any.
El ball de bot amb els grups Tramudança, Es Jai de Sa Barrequeta, i Sa Torre, tancà el dia de la Festivitat de la Patrona de s’Illot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.