Mori el mal govern. Una història de la Germania de la Part Forana

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Pollença presenta Mori el mal govern, una obra de teatre ambientada durant la Germania (1521-1523), centrada en la zona nord de Mallorca, on es decidí per la força de les armes el resultat de la revolució. Agermanats i mascarats tornaran a reviure, els propers 29 i 30 d’octubre, uns fets que canviaren la nostra història.
La representació parteix d’una idea i un text original de Pere Salas, mentre que la direcció, dramatúrgia i posada en escena ha anat a càrrec de Joan M. Albinyana. Ha gaudit també de la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia i del Teatre Principal.

Mori el mal govern s’estrenarà el mateix dia i en el mateix lloc on es produïren els principals fets que són la base d’aquest drama, ara fa just 500 anys, el 29 d’octubre de 1522, a la plaça Vella i a la parròquia de Pollença. És una obra de teatre al carrer, on els principals personatges, la majoria sorgits directament de les pàgines de la història i en el marc dels esdeveniments que realment varen succeir, desenvolupen una trama ficcionada. Així mateix,
és una història coral que mostra els anhels de les dones i els homes de Mallorca per construir una societat més justa, en un dels escenaris més violents de l’època. En definitiva, dona veu a la Germania des de la Part Forana.

Tot plegat, ha suposat un gran esforç de producció i la implicació de molta de gent. En primer terme per adequar un espai públic a un escenari teatral. En segon lloc, perquè la posada en escena d’una obra tan ambiciosa ha requerit la participació d’actrius i actors professionals, però també d’un gran nombre d’aficionats amb una llarga experiència en el món del teatre i un nombre no manco important de figurants. En total 34 actors d’arreu de Mallorca interpretaran Mori el Mal Govern.

Les entrades, que tenen un cost de 3 €, es poden comprar en el següent enllaç:
https://ticketib.com/events/mori-el-mal-gover

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.