Mor a Manacor el vicari de la Parròquia dels Dolors, Mn. Tomàs Riera i Ramis 1929-2022

El passat dissabte, dia 29 d’ocubre va morí a Manacor el que fou durant els darrers 45 anys el vicari de la Parròquia dels Dolors.
En el seu Funeral, el seu sucessor com a vicari Mn. Marc Capó, va lleguir una breu biografia del popular D. Tomàs. El bon amic i fotogràf Joan Servera, és el que ens ha fet arribar els apunts biogràfics, i unes imatges de D. Tomàs que va fer ell a la missa per celebrar el 50 aniversari de l’ordenació de prevere.

Mn. Tomàs Riera i Ramis 1929 – 2022
Mn. Tomàs neix a la ciutat de Manacor dia 11.04.1929 i és aquí on va fer les seves primeres lletres i els primers amics. Essent escolanet de la parròquia va voler seguir endavant i ser capellà, per això entrà al Seminari. Avançant en els estudis i progressant en la formació espiritual que en aquell centre religiós es donava, començà a pujar els escalons que l’acostarien a l’altar i en el mes de Novembre de 1953 rebé la clerical Tonsura i les quatre Ordes menors que en aquell temps es donaven, en la capella del Palau Episcopal i en el Monestir de Santa Elisabet o de les Religioses Jerònimes.

Deixà el Seminari de Mallorca i amb els PP. Dominics passà a Puerto Rico, a la diòcesi de Guarabo, on acabà els estudis eclesiàstics i vingué a rebre l’ordenació presbiteral a València dia 25.06.1957, quedant incardinat a aquella diòcesi americana, exercint el ministeri sacerdotal a la parròquia de Puerto Nuevo.
L’any 1974 deixava les terres americanes i anava a Roma, on va treure la llicenciatura de Filosofia en la Universitat Pontifícia que allà hi tenen els PP. Dominics (1977), que posteriorment convalidà amb el títol civil de Llicenciat en Filosofi i Lletres a la universitat civil de Granada.

Arribat a Mallorca, dia 12.08.1976 rebia el nomenament de Vicari de la parròquia de Santa Maria del Dolors, en la ciutat nadiua i aquí ha exercit el ministri sacerdotal tota la vida al servei dels seus conciutadans. Durant el seu llarg vicariat sempre es mostra dispost per estar a les ordres dels rectors que han anat passant. Atén de manera especial la pastoral de sagraments: baptismes, noces i funerals. Cuidà, fins que va poder, el sagrament de la penitència en el seu confessionari situat a la capella de Sant Antoni.

Fou capellaner del Sant Crist fins que es va veure obligat a cedir el càrrec al vicari jove. Se’n cuida de fer present a Jesucrist a les perifèries manacorines com pugui ser es Serralt celebrant l’Eucaristia dominical als baixos d’un edifici i a Son Fangos fent celebracions vàries. De la mateixa manera es fa present a la barriada de Fartàrix on celebra l’Eucaristia els dissabtes horabaixa. Destacar de D. Tomàs el bon tracte amb els infants on quedava palès en aquest temple la Vigília dels Reis d’Orient i en tants altres moments. La pandèmia i els seus anys li passen factura a les cames i el darrer any i mig ja es veu totalment impedit de la seva activitat pastoral. Sempre acompanyat pels seus familiars,cuidadors i amics dia 29.10.2022 passà la germana mort a recollir-lo per acompanyar-lo a la Casa del Pare.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.