Presentació del llibre “La veu de Lilit. Davant la ceguesa patriarcal”, de Cristina Salom Ferrer

Dijous dia 1 de desembre a les 20,00h a la Institució Pública Antoni Maria Alcover de Manacor.
Intervendran: L´autora, Cristina Salom Ferrer; Maria Magdalena Gelabert, filòloga, investigadora i poeta, que presentarà el llibre; Antònia Matamalas, presidenta de Dones de Llevant i
l´editora de Purpurina Editorial, Marga Serrano.
Edita: Purpurina Editorial.
Purpurina Editorial acomiada l’any 2022 amb l´edició del seu segon assaig, escrit per la manacorina Cristina Salom Ferrer, vinculada activament en associacions feministes, fet que l’ha portat a escriure aquest llibre.
Amb la mirada sobre precedents de la filosofia i la reflexió feministes, l’autora els presenta com a referents perquè els tenguem en compte. “Alhora –segons el pròleg, escrit per Maria Magdalena Gelabert – va més enllà i planteja quina és la ruta a seguir a partir d’ara, a partir del moment històric en què vivim i amb tot el que ja sabem. Es tracta d’uns plantejaments valents però possibles”.

Com es fa referència al pròleg, , Salom ens convida a “obrir els ulls de manera aprofundida i rigorosa per contemplar com és de difícil encarar la realitat del nostre món per a les dones. Les dones vivim cada dia episodis de micromasclisme, com a mínim, que s’excusen rere pretesos proteccionismes o suposades consideracions igualitàries”.

“El llibre de Cristina Salom ens dona força per dir: basta! –destaca na Maria Magdalena Gelabert- No demanam res que no ens pertoqui com a éssers humans. Simplement volem poder anar fent el nostre camí de manera lliure, sense proteccionismes i sense prejudicis, ni que ens exalcin ni que ens enfonsin”.

Cristina Salom i Ferrer (Manacor, 1967). Docent. Formada en Educació Musical i Primària, i Pedagogia Sistèmica. La seva relació amb la literatura es va encetar amb la publicació col·lectiva Onze poetes inèdits (1989). Amb Els contes de na Porqueta (El Tall, 2003) va explorar la narrativa per a infants. Amb La mar negada (El Turó, 2007) es va endinsar més en el llenguatge poètic, també de la mà d’altres col·laboracions: Amb accent a la neutra. Antologia de dones poetes a Mallorca (2010); el recull de poetes del Festival de Poesia de Lloseta (2014) i el Projecte Àgatha per a l’Autisme (2016).
CARTELL PRESENTACIÓ 3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.