RECITAL DE DANSA ESPANYOLA

AUDITÒRIUM SA MÀNIGA (CALA MILLOR)
Dissabte, 11 de febrer, a les 19.30 h
RECITAL DE DANSA ESPANYOLA
Dansa i piano
Dansa: Elena Arráez i Verónica Luque
5€

El recital de dansa espanyola recupera les peces musicals més destacades del repertori de música de dansa espanyola. D’aquesta manera, el públic podrà apreciar totes les variants de la dansa espanyola i també tots els elements tradicionals de cada estil.

La dansa espanyola engloba més que l’estil flamenc: la dansa estilitzada, l’escola bolera, el flamenc i el folklore típic de cada regió. La dansa estilitzada es caracteritza per ser la més moderna de tots aquests estils. Es presenta amb els tacons típics del flamenc juntament amb les castanyetes típiques de l’escola bolera. L’escola bolera, la més antiga de tots els estils, sorgí al segle XVII a partir de la dansa clàssica; per això es presenta amb les típiques sabates de ballet i castanyetes. El flamenc sorgí al segle XVIII arran de diferents cultures i es presenta amb sabates de tacó típiques d’aquest estil. El folklore era la dansa del poble que s’emprava per a la socialització i l’entreteniment. No es conserven tots els estils de cada regió però sí els més populars com la jota, l’espatadanza, la sardana, etc. Aquestes danses es presenten amb sabates amb sola d’espart i cintes llargues de tela per poder fermar-les al turmell, i castanyetes diferents segons la regió.

A part dels diferents estils amb diferents elements característics la dansa espanyola també presenta complements artístics que s’empren normalment a tots els estils: el mantó, el ventall, el bastó i la bata de cua.


DANSAMÀNIGA
XVII Temporada Internacional de Dansa

Venda d’entrades: https://ticketib.com/events/recital-de-dansa-espanyola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.