La consellera Rosario Sánchez signa el plec de condicions per a la cessió demanial de part de les instal·lacions del Ministeri de Defensa a Cabrera

El divendres 3 de febrer, al Palau de l’Almudaina, seu de la Caserna General de la Comandància General de Balears, va tenir lloc la signatura del plec de condicions per a la cessió demanial de part de les instal·lacions del Ministeri de Defensa a l’arxipèlag de Cabrera , a favor del Parc nacional Marítim Terrestre (PNMT).La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez Grau, en representació del Govern Balear (GOIB), ha estat l’encarregada de signar davant la presència del Comandant General de Balears, Fernando Luis Gracia Herréiz. Ha estat present també en aquest acte el conseller de Medi Ambient i Territori Miquel Mir, la conselleria del qual ha estat la responsable de la negociació amb el personal del Ministeri de Defensa (Comandància General de Balears)
Quan el Ministeri de Defensa rebi aquest plec signat, dictarà una resolució concedint al Govern Balear la cessió demanial, donant així continuïtat a l’acord del 2002, pel qual es dividien les instal·lacions en tres grups, un d’ús exclusiu de Defensa, un altre dús compartit i un altre dús exclusiu del PNMT. A més d’actualitzar el marc legal, s’actualitza l’acord sobre les instal·lacions basant-se en l’experiència adquirida durant aquests anys, alhora que se’l dota d’estabilitat en el temps, ja que encara que la durada inicial és de cinc anys, la cessió es prorroga automàticament cada cinc anys llevat d’oposició d’alguna de les parts, fins a un màxim de setanta-cinc anys. Aquest acord inclou un annex desenvolupat pel personal de la conselleria amb una nova codificació de les instal·lacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.