Presentats a Cala Millor els projectes que es finançaran a Sant Llorenç i Son Servera amb fons Next Generation i amb el CBAT per a la millora de la qualitat turística

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, va assistir el dilluns dia 3 d’abril, a la presentació a Cala Millor de diversos projectes que es posaran en marxa a Sant Llorenç i Son Servera per a la millora i reconversió de les zones turístiques dels dos municipis. A la presentació hi van assistir a més, de la presidenta del Govern Balear, la presidenta del Consell Insular Catalina Cladera, la directora general de Turisme, Isabel Vidal i diversos consellers del Consell Insular de Mallorca; el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Pep Jaume, i en representació de la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya (absent per malaltia) el regidor d’Hisenda, José Miquel Servera Leno, i regidors dels dos municipis.

El primer en agafar la paraula va ser el batle de Sant Llorenç, Pep Jaume, que va fer un repàs al projectes executats. Seguidament en representació de la batlessa de Son Servera Natàlia Troya (absent per malaltia) va agafar la paraula el regidor d’Hisenda, José Miquel Servera, el qual va explicar els projectes que s’han dut a terme a la zona costanera de Son Servera i els que queden pendents.
La presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, va informar que pel que fa a la renovació urbana de l’avinguda Savines i la millora del centre de turisme esportiu del total del pressupost per a les dues actuacions de 2,14 milions d’euros el Consell Insular ha aportat 1,24 i la resta els aporta l’Ajuntament de Sant Llorenç.

Les actuacions es finançaran amb les convocatòries dels fons europeus Next Generation del 2021 i 2022 i amb els fons del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), gestionats pel Consell Insular de Mallorca.
Durant la presentació dels projectes a la seva intervenció, Francina Armengol, va destacar la col·laboració entre les diferents institucions a la tercera zona en places turístiques a Mallorca, com és Cala Millor “per fer possible l’aposta per més qualitat i menys quantitat”, amb una inversió que transformarà la vida de la zona a millor, tant a la part econòmica i de productivitat com a la part de drets i millora de les condicions laborals”.
Es tracta d’una inversió conjunta de 12 milions d’euros que servirà per millorar passejades marítimes, platges, espais esportius, allò que no es veu com el cicle de l’aigua i, en definitiva, per tenir una destinació turístic d’excel·lència. Cala Millor, com a zona turística madura, es beneficiarà de la iniciativa del Govern d’invertir 16 milions d’euros per comprar hotels obsolets d’1 o 2 estrelles i transformar-los en vi venda de protecció oficial o esponjaments, amb espais verds i naturals.

A més, de les actuacions presentades, hi ha tota una sèrie de mesures plantejades per diverses institucions per al finançament de la reconversió turística a les Illes Balears. Així, a més del CBAT o dels fons Next Generation, els municipis poden presentar projectes a la comissió de l’impost de turisme sostenible, l’Estat va impulsar inversions per vuit milions d’euros després de la fallida de Thomas Cook (dels quals Sant Llorenç i Son Servera se’n veuran beneficiats) i els establiments turístics de totes les illes que compleixin els requisits es podran presentar a la convocatòria anunciada la setmana passada pel Govern per comprar establiments amb places turístiques obsoletes i reconvertir-los en habitatge públic o zones verdes, a més de les convocatòries vinculades a la nova llei turística.

L’objectiu de tots els projectes presentats és reconvertir zones turístiques madures i millorar el model des de la perspectiva de la sostenibilitat. Pel que fa a les iniciatives finançades amb fons europeus, Sant Llorenç i Son Servera sumen 8,8 milions d’euros entre la convocatòria del 2021 i la del 2022. Això permetrà impulsar un projecte de digitalització del cicle de l’aigua a Cala Millor, amb una inversió de 914.281 euros, diversos projectes de gestió de residus i de millores al sistema d’abastament d’aigua per al municipi de Sant Llorenç (que impliquen una inversió de 880.802 euros), un projecte de transformació integral de Cala Millor valorat en 4 milions d’euros i finalment una reconversió de la zona comercial i turística de Son Servera, amb 3 milions d’euros més de pressupost.
Amb aquestes inversions, tots dos municipis tenen finançament per poder dur a terme una transformació a favor d’un model turístic de més qualitat i més sostenible, així com per impulsar millores de sostenibilitat ambiental. A més, aquestes iniciatives se sumen a les finançades pel CBAT.


Nou escrit presentació Cala Millor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.