Celebrada la conferència del controlador aeri Antoni Capó, a s’Agrícola de Manacor

El passat divendres dia 31 de març s’Agrícola va ser escenari d’una interessant conferència a càrrec del controlador aeri manacorí Antoni Capó Bennàsar.
Antoni Capó ens va parlar en primer lloc de la seva professió, fent esment a la formació i qualitats necessàries per exercir-la i també a les diferents tasques que realitzen des del guiatge dels avions a terra des de la torre de control fins a la supervisió que es fa en l’enlairament, aproximació i aterratge des del centre de control a través de pantalles. Ens va explicar la importància de mantenir una distància adequada en les aproximacions i aterratges, sobre tot durant l’estiu, per optimitzar el nombre d’operacions d’entrada i sortida.
També ens va explicar com des del centre de control de Balears es dirigeixen els vols que sobrevolen les illes i el perquè algunes rutes no segueixen sovint una trajectòria recta.
Finalment ens va mostrar un conjunt d’estadístiques i previsions per l’aeroport de Palma i va apuntar que s’espera un creixement mitjà anual d’un 2% pels propers cinc anys, fet que segons ell podrà assumir l’aeroport.
Va ser una interessant xerrada que es va concloure amb un bon grapat de preguntes per part del públic assistent.
Rafel Galmés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.