Card.cat amb el cinema en català

En un temps en què les plataformes (amb molta poca presència del català) dominen totes les televisions i en què el cinema continua sent bàsicament en castellà (això sí que ha estat sempre així), creiem com a associació cultural i social del poble que podem donar un cop de mà que els nins d’avui en dia  tenguin algun tipus de referència de cinema fet en la nostra llengua. I és que el referent que la nostra generació tenia a través de TV3 i el Club Super 3 (tots recordem sèries com Bola de Drac, La Vila del Pingüí, Musuculman, el mateix futbol, pel·lícules doblades que es feien a la nit…) s’ha perdut definitivament i cal lluitar per fer veure a les noves generacions que el català també serveix com a llengua de cultura (en aquest sentit pel que fa al teatre o les novel·les gaudeix de millor salut).

D’aquesta manera com cada any, amb col·laboració amb l’ajuntament de Sant Llorenç i l’escola Mestre Guillem Galmés i el Ceip Sant Miquel de Son Carrió, proposam la visualització d’una sèrie de pel·lícules a l’Espai 36 per a tots els cursos escolars. Hem intentat triar uns films adequats per a cada edat i dins la mesura de les nostres possibilitats que no siguin excessivament comercials (per això ja tenen els multicines) i així puguin conèixer altres tipus de cinematografia. Vos deix el programa que hem preparat  per a aquesta propera setmana:

  1. Ernest i Celestina. Contes d’hivern (Ernest et Célestine en Hiver). 50 min. Francesa. 2017 Edat: Infantil

SINOPSI: Ernest és un ós alt i gros a qui li agrada tocar música i menjar confitura. Des de fa un temps conviu amb la Celestine, una petita i bonica rateta a què va adoptar perquè era òrfena. Amb l’arribada dels primers flocs, aquesta encantadora família haurà de fer front a una sèrie d’esdeveniments que ajornaran la hibernació d’Ernest. Una nova adaptació dels populars contes infantils, plena d´encant i valors positius, que manté la bellesa de les il·lustracions originals.

2. Ballerina  89 min. Francesa. 2016 Edat: 1r i 2n de Primària. 

SINOPSI: Felícia és una nena que, després de perdre els pares, viu en un orfenat a la seva Bretanya natal. La seva passió és la dansa i somia convertir-se en una ballarina professional. Per aconseguir-ho s’escapa amb l’ajuda del seu amic Víctor i viatja fins al París del 1879. Allí es farà passar per una altra persona per aconseguir entrar com a alumna de la Grand Opera House i així lluitar per tenir la vida que desitja

2017: Premis Annie: Nominada a millor disseny de producció

3.Mister Link; l’origen perdut (Missing Link). Americana. 2019. 93 min. Edat: 3r i 4t de Primària. 

SINOPSI: Sir Lionel Frost es considera a si mateix el major investigador de mites, monstres i llegendes. Aquests qualificatius han estat qüestionats pel seu cercle més proper, cosa que l’anima a començar una investigació pel nord-oest americà a la recerca de l’Esglaó Perdut, una misteriosa criatura meitat humana, meitat bèstia.

2019: Premis Oscar: Nominada a millor llargmetratge animació

2019: Globus d’Or: Millor pel·lícula animada

2019: Premis Annie: 8 nominacions incloent millor pel·lícula i direcció

2019: Critics Choice Awards: Nominada a millor pel·lícula animada

2019: Associació de Crítics de Chicago: Nominada a millor film d’animació

2019: Cercle de Crítics de San Francisco: Nominada a millor pel·lícula d’animació

2019: Sindicat de Productors (PGA): Nominada a millor pel·lícula d’animació

4.El viatge de Chihiro. Japonesa. 2001. 124 min. Edat 5è i 6è de Primària

SINOPSI: Chihiro és una nina de deu anys que viatja en cotxe amb els seus pares. Després de passar un túnel, arriben a un món fantàstic en el qual no hi ha lloc per  als  éssers humans, només per als déus de primera i segona categoria. Quan descobreix que els seus pares han estat convertits en porcs, Chihiro se sent molt sola i espantada.

2002: Oscar: Millor llargmetratge d’animació

2003: Nominada Premis BAFTA: Millor pel·lícula de parla no anglesa

2002: Festival de Berlín: Ós d’Or (ex aequo amb Bloody Sunday)

2002: Nominada César: Millor pel·lícula estrangera

2002: Cercle de Crítics de Nova York: Millor pel·lícula d’animació

2002: National Board of Review: Millor llargmetratge animat

2002: Associació de Crítics de Los Angeles: Millor llargmetratge d’animació

2002: Festival de Sitges: Premi especial (Hayao Miyazaki). 2 nominacions

2002: Critics’ Choice Awards: Millor llargmetratge d’animació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.