Platja de Sa Coma, història d’una injustícia

Ara que venen les eleccions convé recordar amb una seria d’escrits, el cas de corrupció més important que hem viscut al nostre terme municipal i que no ens fa a tots els partits polítics iguals. Per això i perquè a partir del juliol les Illes Balears tindran les competències de Costes, duim en el nostre programa electoral fer feina per revisar i recuperar la concessió de la Platja de Sa Coma pensant amb els diners que deixa d’ingressar l’Ajuntament anualment. Esperam que tant els partits de Sant Llorenç com el pròxim Govern de les Illes Balears estiguin disposats a posar fi a aquesta gran injustícia.Tota aquesta història comença el juny de 1986 quan es produeixen intents per part de REDO S.A. de construir 3 bars damunt la zona verda de la platja de Sa Coma. El PSM intenta aturar-ho i es demana com és possible que gent particular pugui utilitzar zones verdes pels seus negocis i l’Ajuntament es plantegi consentir-ho.

El 20 de març de 1987 tres mesos abans d’unes eleccions municipals el batle Bartomeu Brunet, amb un decret, autoritza provisionalment a REDO S.A. realitzar obres de condicionament i equipament a la zona verda de la platja de Sa Coma per construir tres bars balnearis.

El 17 de juny de 1987 tres mesos després del decret de batlia i per Ordre Ministerial del Ministeri d’Obres Públiques de Madrid i amb un govern del PSOE, es dóna una concessió a REDO S.A. per condicionar i equipar la zona verda de la platja de Sa Coma, amb tres bars per un període de 25 anys. Això es produeix amb informes favorables del Govern Balear del PP i de l’Ajuntament que amaga aquest fet al Plenari. Curiosa coincidència entre el decret de batlia i l’Ordre Ministerial, tots dos tan favorables a REDO S.A.

El 23 de juny de 1987 amb l’Ajuntament dissolt, el batle provisional Bartomeu Brunet, fa un nou decret i dóna la llicència a REDO S.A. per l’obertura de tres bars, tres mesos després de la seva autorització i sis dies després de la concessió i autorització del Ministeri d’Obres Públiques.

Suposant que la notificació es fes el dia següent, que és molt de suposar, amb cinc dies feren els tres bars i els obriren al públic.

Més per Sant Llorenç

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.