Pregó d’inici Festes de Sant Isidre 2023 de s’Agrícola de Manacor

Com cada mes de maig l’Associació Cultural s’Agrícola celebra les festes per honorar el seu patró Sant Isidre. El tret d’inici d’aquestes jornades festives és sempre el pregó que aquest any ha fet l’investigador i etnògraf Damià Duran.
Va presentar el pregoner el també investigador Antoni Sureda. Entre altres coses va dir que les seves obres són una reflexió literària sobre la condició humana i estan dotades d’un gran simbolisme que descriu la forma de viure de la gent més desfavorida. Per acabar va assenyalar que l’aportació de Duran a la cultura manacorina en concret i mallorquina en general el fan mereixedor de ser el pregoner d’aquest any.
El tema del pregó va versar sobre l’Associació Cultural s’Agrícola. En primer lloc, Damià Duran va fer una descripció de l’edifici com a centre cultural: la biblioteca, dipositària de volums i partitures musicals, les seves parets que alberguen retrats de personatges que han estat guardonats amb l’A d’Or i dels homes que han presidit la institució al llarg dels anys, la sala dedicada al pintor Joan Riera Ferrari i el saló d’actes on se celebren tant exposicions, com concerts, conferències i presentacions de llibres.
A continuació va explicar l’origen de la institució com a sindicat agrícola i la seva evolució al llarg del temps. I com és evident va fer una referència al seu patró Sant Isidre, un llaurador mossàrab del segle XI que a més de ser patró de Madrid és venerat en altres indrets.
Per últim va parlar de s’Agrícola, ubicat en l’emblemàtica plaça de Sa Bassa, com a lloc de trobada i encontre de molts de manacorins.
Va tancar l’acte el president Llorenç Femenias primer donant les gràcies a Damià Duran pel magnífic pregó i després per convidar a tots a participar de les festes.
Rafel Galmés.
Fotos: Joan Servera “Imatges”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.