La suposada falta d´ètica de l’Equip de Govern de Sant Llorenç des Cardassar suposa un estalvi en càrrecs polítics de 60.373,06 euros anuals

En relació a la informació publicada pel Partit Socialista de Sant Llorenç en la què es posava en dubte l’ètica de les retribucions aprovades per l’actual Equip de Govern de Sant Llorenç des Cardassar, volem fer les puntualitzacions següents:

– La informació d’un augment de les retribucions del nou batle en un 15 % és errònia. L’anterior batle estava en règim de dedicació del 95% a la batlia i mantenia el 100% del seu sou en el sector privat. Per tant, dedicava a la tasca pública només les seves estones lliures cobrant el 95% del sou. El nou batle es troba en règim de dedicació exclusiva i ha renunciat per complet a qualsevol altre sou. Tot i així, el percentatge d’augment d’honoraris respecte a l’anterior batle ha estat d’un 4% i no d’un 15% com ha pregonat el Partir Socialista.

– A l’anterior equip de govern 9 dels dels 11 regidors tenien com a principal ocupació la seva feina particular. Això suposa que cobraven la totalitat del seu sou a més de les retribucions públiques dedicant a l’Ajuntament les seves estones lliures.
Actualment l’equip de govern és més reduït, s’han passat d’11 a 7 membres, per això les hores que els regidors i regidores de l’Equip de Govern dediquen a l’Ajuntament s’ha incrementat de manera notòria.

– En el cas dels regidors que no comptaven amb dedicació les seves retribucions es cobraven en forma de dietes per l’assistència a sessions informatives, plenaris i Juntes de Govern.En concepte de dietes aquests regidors i regidores van percebre durant el darrer any un total de 125.749,13 euros a més del sou de la seva feina habitual. L’Equip de Govern actual no cobrarà cap dieta en aquest concepte.

– Pel que fa a les indemnitzacions de les juntes de l’empresa pública Bellver es va informar erròniament que es passaven de 300 euros a 600 euros. A l’anterior legislatura la indemnització era de 590€ bruts, que suposaven uns 350 euros nets mensuals. Aquest concepte només ha patit una modificació de 10 euros bruts respecte la legislatura anterior.

En conclusió, si es comparen les retribucions del conjunt de regidors aprovades per l’anterior Equip de Govern amb les aprovades per l’Equip de Govern actual la despesa en càrrecs polítics s’ha reduït en 60.373,06 euros anuals, el que suposa un total de 241.492,24€ durant la legislatura.

Per tot això, volem fer constar que la informació proporcionada és errònia i que, a més, està interpretada de manera sesgada amb la voluntat de desgastar la imatge tan pública com privada dels membres del nou Equip de Govern. A partir d’aquestes dades (recordar que aquestes dades completament detallades estan a disposició de tothom qui les vulgui consultar) ens podem plantejar si les decisions preses per l’actual equip de govern responen a una falta d’ètica, com se’ns acusa, o a una gestió eficaç dels recursos públics.

Partit Popular de Sant Llorenç
Gent per Sa Coma, Cala Millor i S’Illot
Unió Independent Carrionera

4 pensaments a “La suposada falta d´ètica de l’Equip de Govern de Sant Llorenç des Cardassar suposa un estalvi en càrrecs polítics de 60.373,06 euros anuals

  1. Les dades es poden cuinar de moltes formes…. El que és cert és que el batle de Sant Llorenç cobra uns 4000 euros més a l’any de sou base que el batle de manacor, tenint els dos dedicació exclusiva. I això per no parlar del sou del càrrec de confiança, càrrec que, segons un humil tertulià, hauria d’estar sotmès a molt més control i trasparència envers el ciutadà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.