Entrevista a Jaume Soler Pont, del Partit Popular, nou batle de Sant Llorenç des Cardassar

El nou batle de Sant Llorenç des Cardassar, Jaume Soler Pont ( Sant Llorenç 24 d’agost de 1990) és graduat en Biologia per la Universitat de les Illes Balears, i ha treballat com a tècnic de medi ambient. Des de fa cinc anys és el president del club de futbol Cardassar. Tot i la seva joventut, a les passades eleccions municipals el Partit Popular el va designar com a candidat a la batlia de Sant Llorenç des Cardassar, batlia que va aconseguir en base a un pacte amb els partits Gent Per Sa Coma, Cala Millor, s’Illot- El Pi encapçalat per Emília Díaz-Asensio, i Unió Independent Carrionera amb Miquel Font Rosselló com a cap de llista.

– Jaume, el Ple d’investidura com a nou batle, celebrat a l’Espai 36, va tenir una assistència multitudinària. Com recordes aquell dia?
– Va ser un dia molt especial, tant pel Partit Popular com a títol personal. Sempre he pensat que no hi ha un honor i un orgull més gran que el de representar a totes i cada una de les persones que formen aquest gran municipi de Sant Llorenç.

– Durant vint-i-sis anys, Sant Llorenç va tenir el mateix batle, en Mateu Puigrós. Els pactes sempre determinaren els seus mandats. Aquesta nova etapa no és diferent, també governàs en base a pactes…
– Crec que és un fet típic del nostre municipi. Els pactes sempre han estat determinants i sabíem que dependríem directament d’aquesta part negociadora. Ser la llista més votada a les eleccions democràtiques va ser un punt important per emprendre aquesta negociació, i arribàrem a un pacte amb Emilia Díaz Assensió, Miguel Dominguez, de Gent Per Sa Coma, Cala Millor, s’Illot – El Pi proposta per les Illes Balears, i Miquel Font Rosselló, cap de llista del partit Unió Independent Carrionera. Tots els companys d’aquest nou equip de govern tenim una visió molt similar. Cada un d’ells vol aportar una millora significativa en els respectius nuclis urbans sense deixar de banda l’essència del municipi.

– Què t’agradaria poder aportat com a nou batle del Partit Popular al municipi de Sant Llorenç?
– Un canvi de funcionament a nivell general i una nova manera de gestionar l’Ajuntament, en la que la bona planificació i l’estudi previ siguin el camí a seguir. També una manera diferent d’entendre la política municipal deixant de banda els enfrontaments partidistes.

– Quins punts més rellevants destacaries del teu programa polític?

– En general una gestió més eficaç dels recursos humans, econòmics i estructurals de l’Ajuntament mitjançant una major cooperació entre els distints regidors de tots els nuclis de població. L’objectiu és tornar a tenir un municipi de qualitat, menys fragmentat i més cohesionat per obtenir un major benestar social en cada un dels nuclis.

– Et preocupa la teva inexperiència política. Heu contractat un nou assessor…
– No, no em preocupa. Sempre hi ha una petita etapa d’aprenentatge però tenim un gran equip molt ben preparat i molt resolutiu. En referència a la figura de l’assessor del batle, voldria recordar que sempre ha existit aquesta figura, també a l’anterior equip de govern. El batle té dret a designar una persona de la seva total confiança. S’ha parlat de les seves retribucions, però crec que és un tema molt clar. Les retribucions d’aquest càrrec han d’anar en consonància amb la seva tasca i la seva responsabilitat. No es pot retribuir de la mateixa manera una tasca equivalent a un conserge que a un assessor del batle, les seves responsabilitats són completament diferents. Estarà amb una dedicació del 50% (l’altra mitja dedicació es manté el càrrec designat per l’anterior equip de govern).

– El partit MÉS per Sant Llorenç ha publicat la pujada de sous del nou equip de govern, i ha demanat explicacions del nou assessor. Què hi tens a dir, a les crítiques rebudes?
– Tal com vam explicar al comunicat, si comparam les retribucions del total de regidors aprovades per l’anterior Equip de Govern, la despesa en càrrecs polítics s’ha reduït en 60.373,06 euros anuals, és a dir, 241.492,24 euros durant la legislatura. A l’anterior Equip de Govern tots els regidors tenien com a principal ocupació la seva feina particular i dedicaven a l’Ajuntament les estones lliures tot i les retribucions cobrades. Els únics amb dedicació exclusiva a l’Ajuntament han estat l’anterior Batle del Grup Independent de Son Carrió, que va abandonar al seu moment la seva feina de professor per dedicar-se a l’Ajuntament, i la regidora de MES. Al final les dades són molt clares. El nostre objectiu era gestionar els recursos de l’ajuntament de manera eficient i crec que ho hem aconseguit.

– A més del batle, quins regidors tindran dedicació exclusiva?
– Na Catalina Ferrer i na Joana Maria Cabrer. Tant elles dues com na Emilià Díaz-Asensió han abandonat les seves professions per a dedicar-se a temps complet a l’Ajuntament, un fet a destacar com a persones qualificades en el seu sector.

– Molta gent es demana que passarà amb el Club Esportiu Cardassar, deixaràs la presidència?
– No. De fet, fa uns dies vaig comunicar a la junta directiva del club la meva intenció de seguir com a màxim representant del C.E. Cardassar. Tots els de l’equip de govern pensam que és un fet poc ètic, però tampoc s’han trobat grups interessants en la gestió. Pens que s’ha de prioritzar la responsabilitat que vaig assumir davant del club i no deixaré la presidència fins tenir clar que algú vol agafar el relleu. Actualment hi ha prop de 180 nins i nines que depenen del club i que volem que segueixin gaudint de l’esport municipal, en cap cas els deixarem sense futbol.

– Quins són els objectius a complir durant aquesta legislatura pel Partit Popular el municipi de Sant Llorenç?
– Tenim un acord programàtic firmat pels tres grups que formen l’Equip de govern. A part de tots els punts consensuats en aquest acord, el nostre principal objectiu és aconseguir millorar la gestió de tots els aspectes relacionats amb el nostre municipi. Primer hem d’arreglar i fer funcionar tot el que consideram que no funcionava, a partir d’aquí farem feina per anar aconseguint tots els punts de l’acord.

– Gràcies Jaume, i sort en el nou camí que t’espera com a batle del municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.