Les Festes de s’Illot donen el sus amb el Pregó a càrrec de Margarita Galmés

Les festes de s’Illot van donar el sus el divendres 11 d’agost horabaixa amb el cercavila de la Banda de tambors i cornetes de La Salle, que va partir des de la plaça del Llop. A continuació, la ronda del Matí es va ompli de gent per assistir a l’acte del Pregó de festes, que enguany va anar a càrrec de Margarita Galmés<. L'acte va ser presentat pel delegat de Festes de l'Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé, que va agraïr la col·laboració de les entitats ciutadanes de s'Illot que han fet possible aquestes festes. 
La pregonera de les festes de 2022, Cati ‘des Mollet’, va exercir de padrina de l’actual pregonera, Margarita Galmés. Anècdotes, nostàlgia i històries de poble van centrar les intervencions de la pregonera i el seu fill Marc, que la va acompanyar. El batle de Manacor, Miquel Oliver, els va obsequiar amb un plat de ceràmica elaborat pels usuaris d’Aproscom.
Finalment, la delegada de s’Illot, Antònia Llodrà, va reivindicar l’esperit veïnal de s’Illot i la importància de les festes per cohesionar socialment un indret. “Les festes són moments per a passar-ho bé i per oblidar els problemes del dia a dia, que tots tenim i que tots necessitam qualque estona deixar de banda. Però les festes també són qualque cosa més: són un element de cohesió social, un element que permet i propicia la participació ciutadana, són un moment en què es fa palesa l’organització i el teixit social d’un lloc,”, va dir Llodrà. 
L’acte va concloura amb el concert de la Banda de Música de Manacor. 
Les festes de s’Illot continuaren dissabte amb el taller de pescadors infantils a les 10 h al Centre Sociocultural i amb l’Horabauxa, a partir de les 18 h a la plaça del Mollet, i s’allargaran amb actes i activitats per a tots els públics i edats fins dia 20 d’agost. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.