L’Ajuntament de Manacor i la Sam posen en marxa una campanya de recerca d’abocaments a la xarxa de clavegueram i al torrent

L’Empresa de Serveis del municipi de Manacor ha detectat diferents possibles abocaments no autoritzats a la xarxa de clavegueram i a la xarxa de pluvials L’Empresa de Serveis del municipi de Manacor (SAM) gestiona el Cicle Integral de l’Aigua al nucli urbà de Manacor, que inclou la xarxa de subministrament i la xarxa de sanejament.
La SAM tenia constància de queixes fetes arribar a l’Ajuntament de Manacor per part de la ciutadania, que manifestaven sentir fortes olors a la zona de l’entrada de Manacor per l’accés del polígon industrial. Amb l’objectiu de localitzar l’origen i la causa d’aquestes molèsties, l’Ajuntament de Manacor ha duit a terme a través de la SAM una campanya d’inspeccions d’abocaments a la xarxa de clavegueram i de pluvials.
Durant aquests mesos s’han realitzat més d’una vintena d’inspeccions a establiments i indústries. S’han identificat diferents filtracions i abocaments no autoritzats, tant a la xarxa de clavegueram com a la xarxa de pluvials. Aquestes infraccions es comuniquen als usuaris o propietaris per tal d’aturar els abocaments i evitar que es tornin a produir.
Un dels abocaments localitzats s’ha detectat a la zona de via Majòrica i la ronda de Felanitx. Una forta olor d’aigües residuals en aquesta zona va fer mobilitzar els operaris municipals. Després d’aixecar diferents tapes de sanejament i pluvials es va localitzar un abocament de desprenia una forta olor i que provenia d’un establiment de restauració.
La SAM recorda que per a realitzar qualsevol tipus d’abocament a la xarxa de clavegueram i a la xarxa de pluvials es requereix una autorització pertinent; a més de complir amb els límits dels paràmetres establerts pel Pla Hidrològic de les Illes Balears.
Mentre es realitzaven aquestes inspeccions al torrent en sòl urbana, s’ha identificat la necessitat de realitzar actuacions per tal d’evitar que molts de residus sòlids urbans acabin al medi natural. Per aquest fet ja s’estan estudiant diferents alternatives, com ara la instal·lació de trampes de residus al torrent. Aquestes trampes de residus són molt efectives, i s’estima que cada any poden arribar a recollir fins a un parell de tones de residus.
La importància d’aquestes tasques ve donada pel compromís i l’aportació de la SAM i l’Ajuntament de Manacor amb el correcte ús de la xarxa de clavegueram i de la xarxa de pluvials; sempre seguint la normativa i les directrius i polítiques ambientals europees, estatals i autonòmiques, per tal d’assegurar el bon estat del medi natural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.