Presentació del primer llibre de gloses del serverí Ramon Reus Brunet, “A tu… a jo”

Divendres dia 19 de gener a les 19,00h a la sala d´abaix del Teatre La Unió de Son Servera, Purpurina editorial estrena l´any 2024 amb la publicació del segon llibre de gloses, escrit en aquesta ocasió pel serverí Ramon Reus Brunet (Son Servera, 1990). A tu… a jo és el primer llibre d´aquest jove glossador arrelat a les festes de Sant Antoni i actiu participant als concursos de gloses. De fet, col·lecciona un bon grapat de premis importants aconseguits arreu de l´Illa.
“A tu… a jo”, diu l´autor del pròleg, el glosador Iván Antich “Pirret”, que “és una oda a l´amor o a l´odi des del punt de vista de l´autor”. “Aquest recull –continua- ens regala una mirada única per entendre el món, un diàleg d´ell cap al món”.
L´ àgil capacitat d´expressió i improvisació de l´autor, crea un esclafit de paraules que espiregen com el foc de Sant Antoni en una rica varietat de temes que conformen A tu… a jo.
Pel que fa al contingut de les gloses, destacar la seva fidelitat i amor per les tradicions mallorquines, especialment per les del seu poble natal, Son Servera. Reflexions personals sobre la vida, festes populars, picades d´ullet a persones properes i importants per a ell, l´amor, records… A tu… a jo conforma tota una declaració d´intencions d´aquest glosador enamorat de la paraula pronunciada, escrita i improvisada.
El llibre serà presentat per Marina Fernández, amiga personal de l´autor. A part de l´autor, intervindrà també l´editora de Purpurina editorial, Marga Serrano, així com els glosadors Ivan Antich Pirret i Miquel Servera Boireta.
Purpurina editorial estrena amb A tu… a jo un nou format de llibre, pel que fa al disseny. Les seves mides, 9X20 cm, estan inspirades en els versos de les gloses; paraules justes, espai just. Amb un disseny minimalista, el color blanc i vermell protagonitzen el llibre número 20 de l´editorial.
Ramon Reus Brunet (Son Servera, 1990). S´endinsa en el món de la cultura popular adoptat pels Ximbombistes d´Artà, on queda fascinat pel gran nombre de cançons i melodies que comprèn la ximbomba. Enamorat dels Darrers Dies, comença a experimentar amb els versos fins a construir gloses amb la sort de poder conèixer i formar part del Glosadors de Mallorca, que el nodreixen i li fan créixer aquesta passió per la improvisació. I sense deixar d´improvisar, descobreix els concursos de glosa escrita en els quals participa amb l´objectiu d´engrandir el seu vocabulari i d´obrir noves portes a nous horitzons.
Entre els premis més destacats, es troben els de Santa Maria, Sóller, Esporles, Sant Llorenç i Llubí. I un accèssit al Bar Mallorquí que té regust de primer premi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.