Tomàs

Després de sebre la notícia, m’he estat plantejant si havia de publicar algun comentari sobre en Tomàs, per la relació que vaig tenir amb ell d’ençà que es va mudar a Sant Llorenç. Considerava que em tocava dir alguna cosa, però no sabia què, perquè han estat molt diversos els àmbits en què hem coincidit i tampoc no es tractava de fer-ne una llista. Esclar que podria contar moltes coses relacionades amb Flor de Card, la coral, foravila, la política, els llibres, Card.cat, els sopars per veure el Barça, els dinars o les calçotades amb els amics, però no em feia gaire ganes estendre’m en situacions particulars. Al final, m’he decidit a parlar sobre dos aspectes dels seus darrers mesos que consider d’especial rellevància.

El primer és la valentia amb què fa afrontar la seva situació. Des del primer moment va comunicar a les seves amistats que tenia un càncer amb metàstasi, sense eufemismes. Em va dir que havia dit al metge que volia sebre en tot moment l’evolució de la malaltia i que en cap cas consentiria en canviar temps de vida per qualitat de vida. Que quan tot fos irreversible diria, segons les seves pròpies paraules: «Fins aquí hem arribat».

El segon, l’elegància com va partir. Ahir, dijous, vàrem rebre el whatsapp que encapçala aquest escrit: «Obriu les portes i les finestres a l’esperit. Adéu. Ja vos enyor. Tomàs». Quan el vaig enviar a na Bel, em va contestar: «I noltros també, que l’enyorarem».

Un pensament a “Tomàs

  1. Jo no sabía res de s’ha seva malaltia i cuant me va arribar se noticia que aquel simpátic lloreci membre de se Coral, des Arpallots Avaneras Bands i Moltes altres activitats.
    Aquell amic que cada estiu tenia un autocar ple de llorencins an es poble de Sant Jordi a passar se vetlada d’havaneres.
    No me pareix per ell, no es es premi que ell se maraixia.

    Un amic seu Xisco Umbert. ( Xisqet )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.