Celebrada a la Biblioteca de sa Coma la reunió “Confluències una abraçada entre cultures”

“Confluències, una abraçada entre cultures”  és una iniciativa que pretén sensibilitzar la societat sobre la migració i la interculturalitat. Ho du a terme DISCOPODI Illes Balears amb el suport del Govern. La coordinadora de Confluències és, Laura Juliana Castillo.
Les biblioteques han estat escollides com els espais de trobada i de referència dins la comunitat necessaris i idonis per donar a conèixer aquest projecte i dur-hi a terme les seves propostes. El projecte començà l’any passat amb tres biblioteques participants (Biblioteca Municipal de Sineu, Biblioteca Municipal de Llubí, Biblioteca de Sa Pobla “Es Rafal”) i davant la bona acollida i l’èxit que tingué el projecte enguany es fa la segona edició i s’hi han incorporat 4 biblioteques més,  la Biblioteca de Cas Metge Rei, la Biblioteca Municipal de Manacor, la Biblioteca Municipal de sa Coma i la Biblioteca Cas Català – Illetes – Bendinat.
Al llarg dels propers mesos en aquestes biblioteques  es desenvoluparan una sèrie de propostes participatives al voltant de la migració i la interculturalitat. Aquestes activitats són la Maleta Viatgera, la Biblioteca Humana, el Cercle de diàleg intercultural, i l’obra de teatre “Relat a relat”. 
El passat 27 de febrer, a la Biblioteca de sa Coma es va dur a terme el Cercle de diàleg intercultural, al qual hi participaren una vintena de persones de diferents llocs del món així com també gent autòctona, a més dels regidors de sa Coma Emília Díaz-Asensió, i Miguel Domínguez, i el regidor de Son Carrió, Miquel Font. Es parlà de molts de temes entre ells els problemes als quals han de fer front la gent que decideix emigrar, el desarrelament, el deixar la família, la seva infància, els seus amics, la seva vida anterior, la llengua, la integració, l’adaptació al nou lloc… fou una vetllada molt intensa i carregada d’emocions, on tots els assistents parlaren de les seves vivències. Felicitacions a la bibliotecària Antònia Brunet, per la bona organització de l’acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.