Perla a l’Espai 36

Aquest dissabte, 9 de març, a les 19h a l’Espai 36 es realitzarà l’obra de teatre de Perla, un projecte format per Cia. Les Pinyes (Marta Asamar García, Cèlia Castellano Algaba, Noèlia Fajardo Franch) i Francesca Vadell Cubells.

Perla és un homenatge a les dones obreres que no surten als llibres d’història. Elles seuen ara dins la cuina, treuen una capsa de fotos dels “millors anys de la seva vida” i s’enorgulleixen perquè han pogut donar una carrera a filles i netes; tot i que elles diuen que no saben de lletra.
Perla integra diferents llenguatges teatrals i amb una bona dosis d’humor, de crítica, d’honestedat i de sensibilitat, vol arribar als nuclis i fonaments de nosaltres mateixes.
El poble anava al ritme d’una Fàbrica, la de Las Perlas, i els descansos de les obreres els marcava la sirena. Les nostres àvies, amb catorze anys, van entrar a Las Perlas per fer collarets, arracades, corones de Miss, etc. Treballaren per aixecar les seves llars i acabaren construint una xarxa de suport mutu, d’amistat i se sentiren orgulles de pertànyer a la classe treballadora.
Ara, nosaltres, les seves netes, que també lluitem dins la precarietat laboral, volem que ressoni fort la seva veu, la de les dones propietàries de sabers industrials i artesanals, que han entregat el seu cos, la seva joventut i la seva productivitat a la Fàbrica.

 

Espectacle gratuït emmarcat dins el Mes de la Dona 2024.

Invitacions aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.