Els batles del PP de la Comarca de Llevant uneixen les forces per impulsar la creació de projectes culturals emblemàtics, Tren, Via Verda, i Museu

El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler, ha plantejat activar el projecte de Museu del Ferrocarril de Mallorca i del ferrocarril històric entre Sant Llorenç i Son Carrió, plenament compatible
Els batles del Partit Popular de la Comarca de Llevant uneixen les seves forces per impulsar la creació de projectes culturals emblemàtics a la Comarca.Reclamen al Govern central el finançament necessari per al tren de Llevant.
Dilluns dia 4 de març, els batles dels municipis de Sant Llorenç, Jaume Soler, Capdepera, Mireia Ferrer i Son Servera, Jaume Servera,es van reunir per planificar coordinadament la implantació de projectes emblemàtics que permetin el desenvolupament econòmic, turístic i cultural dels municipis respectius i convertir la comarca del Llevant en un referent en turisme cultural. Aquestes demandes han estat presentades al Govern de les Illes Balears per finançar-les.
Van incidir en la necessitat de treballar perquè el tren de Llevant sigui una realitat. Per això reclamen al govern central el finançament necessari per dur-ho a terme. Alhora, consideren que, de manera immediata, les actuals infraestructures es poden posar al servei del turisme cultural, a l’espera del projecte tan anhelat. Els alcaldes han destacat la importància del turisme com a motor econòmic i cultural als seus municipis.
En aquesta línia han presentat tres demandes principals al govern autonòmic:
El batle de Sant Llorenç Jaume Soler ha plantejat activar el projecte de Museu del Ferrocarril de Mallorca i del ferrocarril històric entre Sant Llorenç i Son Carrió, plenament compatible amb les circulacions del futur Tren de Llevant i l’actual via verda. Una inversió que, a més, permetria avançar cap al tan anhelat ferrocarril, ja que permetrà instal·lar els seus quatre primers quilòmetres de via.
Soler ha recordat que recentment s‟ha redactat el projecte museogràfic i que el museu seria un element de referència a les Illes Balears, pel seu gran impacte patrimonial, cultural, educatiu, social i turístic. Un atractiu que també serà molt important per a tota la comarca quan es reobri la línia ferroviària entre Manacor i Capdepera.
Per part seva, Jaume Servera, batle de Son Servera, ha manifestat la seva intenció de plantejar la connexió del futur Museu del Ferrocarril i Son Servera amb una ruta cultural i ciclista a través de l’actual via verda. La instal·lació de nombroses escultures entre les dues localitats permetria crear un atractiu important i establir sinergies i una connexió cultural i patrimonial entre tots dos municipis.
Per part seva, batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer dóna suport a la iniciativa de Sant Llorenç i Son Servera de donar aquest ús a la via verda fins a l’arribada del tren de Llevant, però alhora exigeix que es canviï el traçat actual i el tren arribi fins a Cala Rajada. L’actual traçat del tren finalitza a Artà i Ferrer vol que, quan es faci aquesta inversió, es tingui en compte les necessitats de Capdepera.
D’aquesta manera, la comarca del Llevant encapçalarà l’estratègia d’implantació de projectes emblemàtics orientats a la millora de l’oferta cultural amb un gran impacte turístic, afavorint així la desestacionalització, la sostenibilitat i la millora de la qualitat turística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.