Concert el Convent de Manacor de Música de compositores en memòria d’Antònia Matamales

Concert de Música de compositores en memòria d’Antònia Matamales
L’Associació d’Amics de l’Orgue del Convent de Manacor, conjuntament amb el Col·lectiu Dones de Llevant, a programat un concert pel divendres dia 22 de març a les 19.30 al Convent de Sant Vicenç Ferrer, un concert comentat de 45 minuts.
El concert va dedicat a la memòria d’Antònia Matamalas Prohens, que fa poc ens va deixar i que ha estat una lluitadora per la visibilitat de les accions i presència de les dones en la societat actual.
El concert serà a càrrec del grup Polissonia, format per Francesc Crespí, Francesc Cubells, Bàrbara Duran, Francesc Huguet, Lluc Mas i Francesca Suau. Oferiran obres de diverses dones compositores, que abracen des del segle XII fins al segle XVIII: Elisabeth Jacquet de la Guerrer, Magdalena Casulana, Beatriu de Dia, Hildegard von Bingen, dones trouvères i peces del Cantoral de la Concepció del Monestir de l’antic monestir de Santa Margalida de Palma. Cal destacar d’aquest monestir que conserva la primera Sibil·la en notació mensural que es conserva a les Illes, datada cap al segle XIV-XV.
Els instrumentes que Polissonia presenta en aquest concert són les flautes de bec, el llaüt, xeremia, aixabeba, percussió i veus, Però també l’orgue, que veurà dues peces d’Elisabeth Jacquet de la Guerre a càrrec de Bàrbara Duran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.