Celebrada a S’Agrícola amb molt d’èxit la conferència de l’arquitecte Llorenç Brunet dins el Cicle de conferències Llums i ombres

El passat divendres 15 de març de 2024 a les 20h a l’Associació Cultural S’Agrícola, tingué lloc la tercera conferència del Cicle Llums i ombres que pretén mostrar diferents professions des de la perspectiva de persones amb experiència dins el seu camp que facin balanç de la trajectòria professional i humana que han viscut.
S’Agrícola acollí un gran nombre de persones que hi acudiren per escoltar Llorenç Brunet Nicolau, un dels arquitectes de més prestigi de Manacor i de Mallorca, amb un estil propi, original i atractiu, que fou presentat per M. Magdalena Gelabert i Miró. Brunet ens parlà de la seva vocació d’arquitecte i posà damunt la taula els pros i els contes del dia a dia de la seva tasca.
En l’apartat de les ombres, Brunet destacà les dificultats que es troben en relació amb l’aplicació de la legislació vigent que dificulta l’inici i l’evolució dels projectes que es proposen, així com el paper de l’administració. També analitzà metafòricament els perfils de clients amb els quals tracta un gabinet d’arquitectura avui i´quins són els desitjos i les particularitats de cadascun.

Brunet reivindicà la figura del mestre d’obres, que històricament ha tingut un paper molt destacat en la bona evolució arquitectònica dels pobles. Brunet també posà damunt la taula quines són les llums de la seva feina: la concessió de permisos o la finalització exitosa d’una obra; la satisfacció mútua d’arquitecte i propietari quan s’acaba una feina de manera satisfactòria i amb excel·lència.
El nombrós públic assistent es mostrà molt interessat en els plantejaments de Llorenç Brunet i li plantejà algunes preguntes que acabaren d’arrodonir l’acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.