L’Auditori Sa Màniga de Cala Millor ha acollit aquest dimarts la presentació de la East Mallorca Cup 2024.

La East Mallorca CUP 2024 aixeca el teló. El torneig internacional de futbol base que es disputarà del 27 al 31 de març en les categories U-11, U-13 i U-15 en els camps de Cala Millor, Son Servera, Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Porto Cristo. Aquesta edició comptarà amb 2.000 jugadors repartits en 90 equips de 17 països. El retorn de l’Arsenal i del Reial Madrid -la seva última participació va ser en 2013- o la presència de la selecció mexicana cadet per primera vegada en la competició, així com equips arribats del Canadà i Sud-àfrica són les principals novetats d’enguany. Tot això, sumat als millors equips de les illes i a pedreres de renom com les del FC Barcelona, RCD Espanyol, Athletic Club de Bilbao, Vila-real, Liverpool o Juventus, entre altres.

El director del torneig, Tóbal Tudurí, ha destacat durant la presentació que “enguany venen més equips i de més nacionalitats” i que “és un orgull que conjunts d’aquest nivell triïn el nostre torneig entre tots els que hi ha”. Tudurí també ha fet esment al partit per la inclusió que es disputarà el dissabte, en col·laboració amb l’Associació Inclusió en Moviment.
Enguany el padrí de la competició és l’ex porter del Real Mallorca, València, Getafe, Atlètic de Madrid i Reial Societat, Miquel Àngel Moyà, qui ha afirmat que “és una passada”, reconeixent que quan ell jugava “no es feien aquests tornejos” i que “hi ha alguns molt bons però no li arriben a la sola de les sabates a aquest”. A l’acte de presentació també han acudit el Director insular de Turisme, Pedro Mas, els batles de Sant Llorenç, Jaume Soler, i de Son Servera, Jaume Servera, la presidenta de l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor, Inés Batle, el secretari de la FFIB, Jaume Horrach i el president del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, Pep Servera. Tots ells han destacat l’esforç i la col·laboració de totes les institucions implicades per a fomentar la desestacionalització, generar activitat i dinamisme en la zona, així com la part social.

El sistema de competició serà el de «liguilla» a una volta (cinc grups en les categories aleví i cadet i set en el cas dels infantils) i després de la fase de grups, el primer classificat i els tres millors segons en el cas dels sub-11 i sub-15 i els set primers i el millor segon en sub-13, accediran als quarts de final que es disputaran a partir del dissabte. El RCD Espanyol defensarà el títol reeixit en 2023 en les categories aleví (també va resultar vencedor en 2022) i infantil mentre que l’FC Barcelona ho farà en cadet, on es va alçar amb el triomf en les dues últimes edicions. El torneig està organitzat per el Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar i Menorca Events. L’entrada serà gratuïta i els partits es podran seguir per streaming, a la plataforma canaldeportetv.com.

Espanya, Alemanya, Anglaterra, Dinamarca, Estònia, Holanda, Irlanda, Itàlia, Suïssa, el Brasil, el Canadà, els Estats Units, Mèxic, l’Uruguai, Sud-àfrica, el Japó i Austràlia són els països amb representació en l’edició d’enguany. Els equips de Balears que participen en el torneig són UD Arenal, CE Artà, CD Atlètic Balears, CF Cala Millor, CE Cardassar, CE Cide, CE Escolar, CD Ferriolense, La Salle, RCD Mallorca, CE Manacor, CF Patronat, Penya Raval, CD San Francisco, Santa Catalina, CD Ses Salines, Urbanitzacions i Viva Sports (Mallorca), CE Alaior, Atlètic Ciutadella, Penya Ciutadella i Peña Orient (Menorca) i SCR Peña Deportiva (Eivissa).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.