Entrevista el músic Tomeu Alcover també és youtuber, amb 200.000 subscriptors i 30 milions de visites a YouTube

Tomeu Alcover Riera, és un músic nascut a Sa Coma que des de fa 15 anys viu a Suècia. En la seva carrera com a músic destaca que fou membre de grups com Ktulu i Flying Dog entre altres. També va ser guitarrista solista a l’Orquestra Simfònica d’Eivissa. Des de que resideix a Suècia treballa de músic d’estudi i compositor per artistes suecs, entre els que destaquen Anna Ternheim (guanyadora de 3 premis Grammy) i Frans (representant per Suècia a Eurovisión 2016). Però aquesta setmana en Tomeu no és noticia com a músic, sinó com a youtuber amb el seu canal EasyGuitarTube.

– Tomeu, perquè un músic com tu entre el món dels YouTubers?
– Fa uns anys estava fent feina de professor de guitarra a Suècia. No trobava cap mètode de guitarra que fos exactament com a jo m’agradaria, així que vaig decidir escriu-ren un jo. Inicialment la meva idea era utilitzar-ho amb els meus alumnes. Però un altre professor em va animar a enviar-lo a les editorials de Suècia. Jo pensave que ni em contestarien, però el que va passar es que totes les editorials el varen voler publicar. Després de mesos de negociacions el vaig publicar amb Notfabriken l’editorial musical més gran d’Escandinàvia. El llibre va ser un èxit, i sempre està entre els 3 llibres de guitarra més venuts de Suècia.

– Tot un èxit…
Sí, gràcies a això una editorial d’Estats Units, em va demanar si volia publicar partitures amb ells, i vaig firmar un contracte d’exclusivitat amb ells. Uns mesos després vaig pensar que una forma d’augmentar les ventes seria fent un canal de YouTube per fer propaganda de les partitures. També de forma bastant inesperada el canal va començar a funcionar molt bé i vaig decidir continuar.

– Quanta gent ha visitat el teu canal?
Inicialment vaig començar amb un canal però ara en tenc quatre. A més tots són a Instagram i a Tiktok. No et sé dir exactament quantes visites he tengut en total però el meu canal de YouTube més gran acaba d’arribar als 200.000 subscriptors i ja passa els 30 milions de visites.

– De quina forma guanya doblers un youtuber?
Hi ha diferents formes de tenir ingressos. La primera es directament de YouTube. Quan algú veu un vídeo de YouTube i et surt un anunci, una part dels doblers que paga l’anunciant van per el creador del vídeo, així que el més important es tenir moltes visites. Una altre manera d’obtenir ingressos és amb sponsors. Així com els canals van creixent, les marques comercials s’interessen i et contacten perquè mostris els seus productes. La tercera forma és utilitzant el canal per vendre el teu producte. És el que jo faig amb les partitures. Tots els meus canals són de tutorials de guitarra. Si vols tenir la partitura d’aquell vídeo l’has de comprar.

-La feina dels youtubers reben moltes crítiques. Quina es la teva opinió?
Jo crec que la gent que heu critica és gent que ignora del que parla. Fer un canal de YouTube es molt fàcil, qualsevol amb un mòbil heu pot fer un. Però si no tens talent i no inverteixes moltes hores de feina no aconseguiràs res. Molta gent heu intenta durant anys fora aconseguir arribar a guanyar ni un euro. El més bo de YouTube és que pots trobar tot el que vulguis. Ja no fa falta apuntar-te a un curs si vols aprendre qualque cosa. Allà tens tota el que vulguis de forma gratuïta. A part de tot tipus d’entreteniment.


-Com és fer feina de youtuber?

Això depèn molt de quin tipus de contingut fas. Jo faig feina tot sol, i el que faig són tutorials de guitarra. El meu procès de feina es mirar quines cançons són populars actualment, i una vegada que trob cançons que em pareixen interessants, les aprenc a tocar,. Després escric la partitura, faig el vídeo, l’edito i el pujo a YouTube. Normalment publico dos vídeos setmanals a cada canal i com que tenc 4 canals son 8 vídeos setmanals.

– Quin consell donaries Tomeu als joves que somien ser youtubers?

El més important es fer un canal sobre qualque cosa que realment t’agradi molt. El més probable és que estiguis un o dos anys fent vídeos setmanals i que no les vegi ningú. Es molt fàcil perdre la motivació i les ganes, així que has de trobar una formula que faci que sigui divertit per a tu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.