Antoni Sansó, Comissari de l’exposició d’Art Cala Millor 2024 ens parla del seu treball i dels autors que participen a l’exposició

Antoni Sansó, Comissari de l’exposició d’Art Cala Millor 2024 ens parla del seu treball i dels autors i autores que participaren a l’exposició de pintura ,el dimecres 25 de setembre, a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor es va inaugurar una exposició d’Art, on hi participaren els pintors i pintores: Julio Balaguer, Pep Coll, Victoria Encinas, Paco Espinosa, Antònia Girart, Stefan Gnad, María Huerga, Jazmín Luna, Luis Maraver, Teresa Matas, Menéndez Rojas, i Estefania Pomar.
El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler, va inaugurar l’exposició dirigint unes paraules de benvinguda als assistents i felicitant els pintors i pintores per la seva obra. Seguidament va presentar l’exposició el Comissari: Antoni Sansó, donant la benvinguda als artistes , a la presentació va afirmar que “Apostar per l’art contemporani és una inversió de futur ja que es tracta d’un reclam que té moltes possibilitats no desenvolupades. Mallorca és un lloc propici per a la creació i la contemplació ; ho demostra la gran quantitat d’artistes plàstics, tant de naixement com d’acolliment que viuen aquí”.

– Antoni, quin temps fa que segueixes el tema de les arts plàstiques?
A part de la meva feina, relacionada majoritàriament amb el turisme, fa més de 30 anys que segueixo el tema de les arts plàstiques i amb el temps crec estar ben informat en art contemporani, tant a nivell institucional com privat. A nivell privat, he fet crítica d’art a diferents mitjans, he donat conferències sobre art contemporani, he presentat exposicions, he escrit per diferents artistes, he tingut part a una galeria d’art, he comercialitzat amb art i som un assidu visitant d’exposicions, fires, museus i centres d’art. A nivell institucional he estat Conseller de Cultura del Consell de Mallorca i Director Gerent del Consorci per la Promoció Exterior de la Cultura de les Illes Balears, organitzant exposicions d’art contemporani a les Illes, també a l’Estat Espanyol i a diversos països.

– Per què aquesta Exposició?

Apostar per l’art contemporani és una inversió de futur ja que es tracta d’un reclam que té moltes possibilitats no desenvolupades. Aquesta exposició col·lectiva a Sa Màniga és el punt de partida d’una Mostra d’art contemporani molt més ampla, realitzada a 12 hotels de Cala Millor-Sa Coma on aquests 12 artistes hi exposen individualment.

– Quan decidires oferir aquest format d’exposició a Sa Màniga i a més a hotels de les zones turístiques?
Quan parlam de turisme solem pensar en oferir noves experiències per ser un poc diferents dins un món global on totes les zones turístiques son molt iguals. El turisme cultural és molt ample, sobre tot a les ciutats creix gràcies als museus llançats a competir amb la industria de l’oci. Entenc que el nostre destí, no pot plantejar-se un museu, però sí una oferta cultural d’art contemporani com a complement del nostre turisme.

– T’has marcat uns objectius a curt i mitjà termini?

Sí, podem marcar-nos uns objectius a curt i mitjà termini ja que és innegable que al nostre destí comptam amb molts hotels de categoria que en les seves dependències mostren obres d’art que s’exposen permanentment. Aprofitar aquests hotels perquè durant el mes d’octubre es canviïn aquestes obres i es facin exposicions individuals d’artistes és una idea que romp amb l’esquema convencional d’exposició, oferint a l’artista la possibilitat de mostrar les seves obres, no en el seu estudi o galeria sinó directament a un dels llocs programats per aquest art.

– Què es pretén amb aquesta Mostra?

Quan es parla d’art contemporani, normalment ens referim a les pràctiques artístiques i obres produïdes a partir de la dècada dels seixanta del segle XX fins als nostres dies. El que és cert és que les mirades i reflexions que avui podem realitzar sobre aquest art són moltes i diverses. L’exposició pretén ser una mostra de l’art actual, sobre tot en pintura i en diferents llenguatges.

– Quins horaris teniu i fins quan estaran obertes aquestes exposicions?
Als 12 hotels participants no hi ha un horari determinat ja que les obres estan situades al llocs comuns de l’hotel com pot ser la cafeteria, la recepció o si tenen cap sala d’estar, per això és poden visitar sense horari i sense concretar visita durant tot el mes d’octubre. La Mostra col·lectiva de l’Auditori Sa Màniga està oberta dins l’horari de l’Auditori de dimarts a divendres de 10 a 14h i de 17 a 20h i els dissabtes de 17 a 20h. els dilluns, diumenge i festius està tancat i és pot visitar fins el 4 de gener de 2025.

– Quins hotels i participen i com ens descriuries les obres dels artistes?
Hipotens Mediterráneo amb en Lluís Maraver, d’una intensa i sòlida trajectòria i unes obres, carregades de reflexió que conviden a l’espectador a trobar el seu propi relat.

CM Mallorca Palace amb en Menéndez Rojas, que fidel a un llenguatge figuratiu treballa dins un expressionisme elegant de gran impacte visual.

Protur Vista Badia amb n’Antònia Girart. d’una obra apassionada que demostra el seu compromís ferm amb la pintura des de fa molts anys.

Protur Sa Coma Playa amb Stefan Gnad, que amb un llenguatge hereu dels expressionistes, no es conforma que la seva obra sigui només contemplada.

Hipotels Hipocampo Palace amb na Victoria Encinas, on els colors adquireixen un paper determinant com elements actius i primordials del quadre.

Marins Beach Club amb na Jazmín Luna, que qüestiona les moltes possibilitats del paisatge i el seu entorn, mostrant la riquesa de les seves texture.

Protur Playa Cala Millor amb en Julio Balaguer, que fidel a una forma de pintar dins una figuració molt personal, ens mostra personatges reals o imaginaris.

Hipotels Cala Millor Park amb en Pep Coll, que ens proposa un viatge ple de colors i de vida, on el seu ull observa i recrea el seu voltant.

Cala Millor Garden amb n’Estefanía Pomar, que ens mostra una sensibilitat diferenciada per aconseguir evocar la bellesa d’una forma senzilla.

CM Castell de Mar amb na María Huerga, que amb una pintura solitària com a metàfora de llibertat ens mostra la fragilitat de l’existència.

Hotel Morito amb en Paco Espinosa, que amb la seva poètica dona respostes a les contradiccions d’avui a través d’una pintura innovadora.

CM Playa del Moro amb na Teresa Matas, que amb les seves obres articula una identitat com a dona artista que reflexiona sobre la imatge i el seu misteri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.