El passat dissabte dia 16 de novembre de 2024, el Teatre La Unió de Son Servera es convertí en l’escenari d’una vetlada inoblidable amb motiu del tradicional concert de Santa Cecília, Patrona dels músics. El públic, fidel i entregat, va omplir el teatre per gaudir d’un espectacle que combinava emoció, reconeixements i un repertori musical d’alt nivell, reafirmant l’esperit cultural del municipi.El director de la Banda, Joan Antoni Ballester, va anar presentant totes i cada una de les obres, de manera amena i divertida.
Va ser un concert on el director va posar en valor la tasca dels músics, especialment els més joves. Ja que considerà que és important que al menys un cop a l’any tenguin el protagonisme i que els dona la confianza per fer un concert especial, ja que els fa sentir valorats i valuosos per la banda. A més, va aprofitar per destacar el focus sobre l’increment de músics que ha tingut la banda els darrers anys, fruit de la tasca de molta de gent, ajuntament, escola de música, i junta directiva.
El concert va començar amb la peça “María Castillo” un pasdoble de Silverio Duato, un inici que posà en evidència la gran qualitat interpretativa de la banda. Seguidament, les emocions afloraren amb “Midnight Cowboy” de John Barry, que comptà amb dues interpretacions magistrals a càrrec de dos solistes: Marc Riera Serrano al saxòfon i Lluc Servera González a la trompeta.
Un dels moments més commovedors fou “Theme from Schindler’s List” de John Williams, interpretat amb maestria per Cristina Brunet Andreu, que captivà a tothom amb la seva sensibilitat al violí.
Entre altres actuacions destacades, cal mencionar “Le Petit Negre” de Claude Debussy, protagonitzada per Carla Sánchez Bermejo a la flauta, i l’estrena en primícia de “Recuerdos de Son Servera”, una obra composta i dedicada al poble per Felipe Moral i ballada per l’Agrupació Folklòrica Sa Revetla. Aquesta peça, plena de simbolisme, fou especialment emotiva, ja que uneix la música i les tradicions locals.
Els solistes continuaren brillant amb peces memorables com “Clarinando”, interpretada per Maria González Pieras i Antònia Vives Tous al clarinet, i “A Trumpeter’s Lullaby”, protagonitzada per Joan Reynés Moreno a la trompeta. El ritme es va accelerar amb “Saxes Will Rock” de Larry Neeck que uní tot el grup de saxòfons en una actuació vibrant i dinàmica.
La diversitat de la vetlada es completà amb l’originalitat de “The Typewriter”, de Leroy Anderson, on el percussionista Biel Febrer Juan, amb una màquina d’escriure va fer riure molt a tot el públic assistent escrivint una carta al batle del municipi, demanat entre altres, un teatre més gran.
Un dels moments més especials de la nit fou “Can’t Take My Eyes Off You”, amb Irene Servera Fraile a la flauta i Joan Carles Julià Cuenca al saxòfon tenor. Aquesta peça es convertí en un espectacle complet quan tota la banda començà a ballar mentre tocava, creant un ambient únic i carregat d’alegria. Aquesta sorpresa captivà el públic, que gaudí i aplaudí amb entusiasme, consolidant aquest concert com un dels més especials dels darrers anys.
Durant la nit, i abans d’acabar, es varen fer diversos homenatges. El president de la banda, Lluís Miquel Lliteras Flores (Luismi), amb un discurs proper va destacar la importància de la música i la feina constant dels seus membres. En Luismi, en nom de tota la banda reconegué la constància i compromís de tres músics que celebraven 30 anys amb la banda: Xisco Martínez (flauta), Joan Servera (saxòfon) i Rosa Zamorano (percussió). També es destacà a Miquel Àngel Nebot, clarinetista, pels seus 20 anys de dedicació. Cada un d’ells rebé una insígnia commemorativa que se’ls va col·locar a la solapa de la seva americana com a símbol d’un vincle indestructible amb la música.
També va destacar especialment l’aportació de l’Agrupació Folklòrica Sa Revetla, a qui es lliurà un petit obsequi com a mostra d’agraïment per la seva col·laboració en l’estrena de “Recuerdos de Son Servera”. El compositor Felipe Moral també fou convidat a l’escenari per rebre el seu merescut reconeixement, rebent un llarg i fort aplaudiment d’un públic agraït per la seva aportació al patrimoni cultural del poble.
A més, el president de la banda Luismi, va sorprendre al seu director, Joan Antoni Ballester, amb un petit detall per celebrar la seva recent paternitat, va ser el moment emotiu de la nit pel director.
A continuació es va donar donà pas al batle de Son Servera, Jaume Servera i la regidora de Cultura Almudena Rodríguez els quals posaren punt final a l’acte amb paraules de suport i reconeixement a la banda i a tots els implicats. En quant un nou teatre el batle va dir que no era possible, i que si és podria fer és ampliar l’escenari un metre, traslaldant la primera fila al centre del teatre.
Finalment, el concert va concloure amb la interpretació solemne de l’Himne de Son Servera, amb el públic en peu, visiblement emocionat i agraint el talent i esforç de tots els músics i balladors participants.
Aquest concert de Santa Cecília no només fou un espectacle musical, sinó també una festa de germanor i tradició, que referma la importància de la música com a nexe d’unió entre els serverins i serverines.