Nou equip de futbol femení a Sant Llorenç

El Cardassar estrena enguany nou equip femení de futbol, la qual cosa sempre és una bona notícia. Per això ens hem atracat al Moleter per saber un poc més d’aquesta bona iniciativa parlant amb els entrenadors de l’equip (Miquel Puigròs Popossa, Toni Santandreu Paler i Miquel Munar), el president (Jaume Soler Barbot) i la regidora d’Esports (Antònia Bauçà Fil). També hauríem volgut parlar amb algunes de les jugadores (autèntiques protagonistes de tot plegat) , però, coses de l’edat, han estat empegueïdes i han rebutjat l’oferta. Elles, com se sol dir, parlen en el camp  💪💪💪

1. Com va sorgir aquest projecte? (Pregunta contestada pel president del Cardassar, Jaume Soler, i la regidora d’Esports, Antònia Bauçà)

Cal dir que és un projecte que ja es va iniciar fa uns tres anys, quan l’actual directiva va començar a gestionar el Club Esportiu Cardassar però sense ser capaç de consolidar-se. En aquell moment només es realitzaven certs entrenaments i a poc a poc el grup es va anar reduint per falta d’iniciativa. Algunes al·lotes seguien interessades en l’esport del futbol i van emigrar a altres pobles per poder competir de manera més oficial i seguir amb els entrenaments.

Aquest any, i gràcies a l’impuls per part de la regidoria d’Esports i de la pròpia directiva del club, s’ha aconseguit recuperar l’esperit del futbol femení. Fruit del moviment dels altres pobles, tals com Artà, Son Servera o Felanitx, que també han consolidat un petit grup d’al·lotes dispostes a competir.

2. Com vau arribar a ser els entrenadors d’aquest nou equip femení? (A partir d’aquí Miquel Puigròs contestarà les preguntes en nom de l’equip tècnic que dirigeix el Cardassar femení)

En virtut d’aquest moviment social mencionat abans, propi de les mateixes al·lotes, la directiva ens oferí dirigir aquest projecte baix el concepte de Futbol Femení Formatiu (FFF) amb la finalitat de consolidar-se i poder, a poc a poc, competir i evolucionar dins un esport on el sexe femení cada dia adopta més importància.

Aquest diumenge s’inicia una competició de caràcter regional amb els distints clubs de Mallorca on hi haurà participació directa del futbol femení del C E Cardassar i on esperem que pugui ser l’inici d’un projecte molt il·lusionant.

3. En oferir-vos-ho què vau pensar i per què al final vau optar per acceptar-lo?

Bé, ja fa uns anys que en Mateu Munar i jo  ja entrenàrem l´equip femení, en aquell temps hi havia unes vint-i-set nines,  i l´experiència va esser tan productiva… tant per elles com per a nosaltres… que quan ens ho tornaren proposar, no ens ho pensàrem dos pics. A més, aquest pic s’hi ha afegit al cos tècnic en Toni Santandreu (Paleret) .

4. I ara que ja heu començat és tan diferent dirigir un equip femení respecte a un masculí? 

Principalment, miram de llevar els estigmes en aquest esport, fer-los entendre que no hi ha gènere dins aquest ni cap esport, creim que aquesta base és molt important de cara a la societat. La diferència en aquesta edat són mínimes, ja que unes en saben més que les altres i la feina és que nosaltres els ensenyem tot el que poguem i que elles ho entenguin, això amb els nins passa el mateix.

5. Considerau que hi ha desigualtats de sexe que encara s’han de superar en el món del futbol? Principalment quines?

Com he dit abans, miram de que es sentin el més còmode possible ja que elles al principi pareixia que estaven un poc cohibides, de fet a caua d´aquest motiu n’hi ha que els faria ganes i no venen.

També crec que fins que no es canviï la mentalitat serà molt dificil la igualtat dins aquest esport.

6. Vos va costar formar un plantilla amb totes les jugadores necessàries per a competir? N’hi ha que han vengut de fora poble?

De fet, varen esser elles en part que es mogueren per fer un equip femení juntament amb el C.E. Cardassar i la regidora d´Esports. Nosaltres ja sabíem que comptaríem amb un bon grapat de jugadores. Ara hi comença a haver noves incorporacions… de fet, al dia d´avui som catorze nines, sempre deim que com més en venguin millor, esperem que sigui així.

Respecte a la segona part de la pregunta, cal destacar que tenim dues germanes que venen de Son Serra de Marina, una de Son carrió, una de Manacor i dimecres en va començar una de sa Coma. La resta són de Sant Llorenç.

7. Explicau-nos un poc a quina lliga jugau, quants equips sou…

Hi ha una cometiva darrere que es va assabentar que havíem iniciat entrenaments d´un equip femení i ens demararen si mos interessaria assistir a una lligueta, i tot d’una decidírem que sí, ja que això sempre és una motivació extra.

Aquest diumenge començam una lliga en la qual som set equips, que són el Porto Cristo, Escolar, Artà, Son Caliu, Platges de Calvià i Son Ferer i nosaltres.

Abans de començar el partit decidim amb l´altre entrenador miam si jugam a futbol 7 o 8, ja que depèn de les jugadores que tenguem disponibles. En aquest temps de covid un dia per l´altre canvia molt el tema de les absències.

8. Quina és la vostra meta en aquest any d’estrena?

Seguir motivant-les i ensenyant el que sabem, perquè es creï una normalitat d’un equip femení, i que les nines més jovenetes, quan les veguin a elles jugar, es motivin per seguir les seves passes i que tengui una continuïtat la més allargada possible l´equip femení.

 

2 pensaments a “Nou equip de futbol femení a Sant Llorenç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.