L’Escola i l’Ajuntament de Sant Llorenç s’adhereixen a la campanya ‘Enllaçats pel català’

Aquesta setmana passada l’ajuntament i l’escola Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç, han fet efectiva la seva adhesió a la campanya ‘Enllaçats pel català’. L’ajuntament ha enllaçat tant l’edifici de la casa consistorial com el de s’Escaleta. L’escola per la seva banda va fer un treball manual aferrant taps vermells i grocs de botelles formant així el llaç amb els colors de la senyera. Enhorabona tant a l’ajuntament com a l’escola per la iniciativa! .

Si voleu veure la resta d’adhesions podeu visitar aquest enllaç http://pelcatala.blog.cat/adhesions/

14 comentaris a “L’Escola i l’Ajuntament de Sant Llorenç s’adhereixen a la campanya ‘Enllaçats pel català’

  • Tot i que no hi ha l’article sencer potser això et et servirà http://www.manacorcomarcal.com/noticia.php?id=1237&lng=es . A més has de tenir en compte que la senyera de les quatre barres és la que representa l’idioma català a nivell mundial així com la bandera d’Espanya representa el castellà tant a Madrid com a Argentina o a qualsevol altra banda 😉 .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
   • No sé fins a quin punt és acertat dir que la bandera espanyola representa la llengua castellana. Crec que la bandera espanyola representa, més que una llengua, un estat, en el qual són oficials, en els seus respectius territoris, el català, galleg i euskera. De manera que la bandera espanyola representa, per una banda, molt més que el castellà, però, per l’altra, no altres territoris de parla castellana (iberoamèrica).
    Però si mos volem encapritxar en identificar una bandera amb una llengua, desdel punt de vista legalista actual, no hi hauria d’haver problema en què la bandera actual oficial de les balears identifiqui el català que xerram, en tant que és la llengua pròpia del nostre territori.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)
    • Libel·luloide, el que jo dic es que la bandera espanyola es fa servir a nivell mundial als bancs, webs, cartes de restaurants… per identificar la llengua castellana i en canvi la senyera serveix per fer el mateix amb l’idioma català, la bandera britànica per l’anglès o la portuguesa pel portuguès.
     A banda d’això, quan he sentit parlar de Iberoamèrica m’ha pegat sa picor (feia molt de temps que no ho sentia), això d’ençà el 1992 està molt mal vist i a més no és del tot correcte.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: 0 (de 0 vots)
     • D’acord, si el teu comentari era entorn a les cartes de restaurants i similars (encara que ignor del tot si també és així a altres països com pot ser els del continent americà de parla espanyola (te va bé així?). Jo em referia, com he apuntat, a una representació oficial.

      Si he fet servir l’expresió de ‘iberoamericans’ és perqué ignor (ja veus que la meva ignorància no te límits) les connotacions negatives del terme, i perquè és l’expressió que s’utilitza a nombroses cimeres i organitzacions internacionals integrades per aquells països a què feia referència.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: 0 (de 0 vots)
     • Si estam a mallorca s’han de posar les banderes de aquí, no les de fora.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: 0 (de 0 vots)
 1. No entenc tant de remumbori sobre això. A Sant Llorenç a ses festes patronals, l’Ajuntament sempre decora els escenaris amb els mateixos colors (governi qui governi), i molts balcons la llueixen (ara per ex record Sa Verga) i ningú S’HA queixat mai ni ha reclamat el castellet morat.
  Això es diu (ja que està tant de moda en aquesta revista la frase) cercar cinc cames al moix. Ara no record, però, si això era lo fàcil o lo difícil je je

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Supòs que la resposta està en el context. Un ‘llençol’ de quatre barres utilitzat a un escenari no s’enarbola com a símbol d’una reinvindicació. En el mateix sentit ningú critica que entre les conegudes cintes que duim de Lluc n’hi hagi de quatre barres. I tampoc a ningú se li escapa que són colors històricament relacionats amb les Illes.

   En canvi, pot ser algú cregui que ens trobam davant un altre episodi de pancatalanisme (i segons quina sigui la posada en escena d’un acte en concret i la denominació utilitzada també ho creuré jo) quan per defensar la nostra llengua s’utilitza una bandera que oficialment i en l’actualitat no es la de les Balears, però històricament sí, sempre que es presenti com a emblema de la Corona d’Aragó, i no com a senyera de Catalunya (encara que coincideixin).
   Evidentment és una simple opinió…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
   • Tu mateix ho dius, el context.
    Unes festes patronals, ses nostres, les q ens representen i ens fan sentir a tots com un sol poble, es treuen aquests colors.
    La llengua, la q ens representa, la q ens fa sentir com un poble, i q ara volen fer retrocedir… Idò es treuen els mateixos colors per reivindicar-la.
    Una altra cosa seria la bandera índependentista de l’estrella …. Però no és el cas

    Sobre la teva opció de posar la bandera del castellet no crec q sigui apte per la reivindicació de la llengua. Amb aquesta campanya no es vol protegir nomes el dialecte mallorquí (en aquest context podria ser acceptable la teva proposta), sinó q també el menorquí, eivissenc, barceloní, valencià… El català en general i la seva unitat q pretenen rompre aquests polítics. Que millor, idò, q aquests colors…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)
    • Libèl·lula, una pregunta: Trobaries normal que a Madrid es mostràssin banderes de Castella per defensar el castellà o tampoc ho trobaries ben fet?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Pels vostres comentaris crec que no m’he expressat amb claretat.
  En cap moment he criticat ni discutit la idoneitat de les quatre barres per aquesta reinvindicació (sempre com a estandart de la corona d’Aragó com a entitat històrica d’on provenen els territoris de parla catalana, no com a senyera de Catalunya com a Comuntat Autònoma). En canvi no he trobat gens encertada la identificació del castella amb la bandera espanyola (del punt de vista oficial, encara que els clarificadors exemples den Serafí han matitzat la meva postura).

  Quan he fet referència al possible ús de la bandera balear per aquesta reinvidicació ha estat, primer, com a exercici d’empatia argumental (molt recomanable en qualsevol debat) i, segon, com a paraŀlelisme de la identificació del castellà amb la bandera espanyola (si creiem que la bandera espanyola representa el castella, igualment la bandera de les balears podria representar la llengua pròpia d’aquesta terra). No obstant aquest argument és molt feble davant la crítica que feia en Pau de la unitat de la llengua. Però aquest argument l’encapçalava amb un caprici d’identificar una llengua amb la bandera oficial d’un territori, que no ho consider adequat.

  En relació a la pregunta den Serafí, com bé comentava en Pau, l’ús d’una bandera depèn molt del context, que desconec quan xerram d’una bandera de Castella a Madrid. Però en principi, mantenc la meva postura de què no és adequat l’ús d’una bandera territorial oficial per defensar una llengua. Per defensar el castellà crec que seria més representatiu la silueta de Don Quijote… Au idò, per defensar el català… tots a pintar Tirants lo Balncs… 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Aquest Comité, que no només vetlla per la (nostra) veritat sino també per la salut dels debatents, considera que la picor den Serafí és deguda a una reacció aŀlèrgica per la presència des bitxo portenyo (amb carinyo, amb afecte). Davant això, i per evitar que la reacció empitjori, recomanam a den Serafí la lectura de l’assaig “La comprensió de les idees divergents”, i a sa libèŀlula li imposam una mesura d’allunyament, respecte de l’afectat, de dos articles.
  Commissionibus coniuratis dixit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada