La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Entram a la 18 setmana de l’any. Darrera setmana completa del mes d’abril. Ha plogut i sembla que encara pot caure un poc més d’aigua durant aquesta setmana. Aniria bé i faria bona la dita “Abril finit, el camp florit”.A finals de setmana el Sol ens acompanyarà 13 hores i 49 minuts. La Lluna entrarà en el creixent el diumenge, 29, a les 11 hores i 57 minuts en el signe de Leo i, així, serà cert el refrany que diu: “Fins que la lluna d’abril no haja passat, no donis el mes per acabat”.

Aquesta setmana celebram dues festes importants. Dilluns és Sant Jordi.El 23 d’abril es celebra la festa d’aquest sant i màrtir cristià que, segons la llegenda salvà una princesa, una verge, de les urpes d’un gran drac. El comerç s’encarrega de vendre llibres i roses. Es celebra el dia del llibre.


Dos dies després celebram la festivitat de Sant Marc. Patró de Sineu. A la plaça hi ha l’escultura del lleó alat que representa el sant evangelista. En aquest dia és costum menjar caragols i es diu que qui en menja no sofrirà atacs de feridura.

 

Escultura que representa Sant Marc. A la plaça de Sineu.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.