Carta oberta al president de les Illes Balears

Sr. Bauzá, això no pot quedar així
La plataforma pel tren de Llevant denuncia l’estat d’abandó de les obres del tren de Llevant. Iniciades les obres. Feina feta en més del 50% i licitada un 20% més, el Govern Balear que vostè presideix ha començat a liquidar els contractes amb les empreses adjudicatàries.Any i mig sense fer res, les obres estan en un estat deplorable. S’han negat, hi ha barreres tomades, és un femer! Sr. Bauzá, això no pot quedar així.
Els principals beneficiaris per aquestes obres som els més perjudicats.
Denunciam que, des del vostre govern, no hi ha cap voluntat d’acabar les obres. No hi ha cap voluntat d’establir una renovació del conveni ferroviari amb el Ministeri de Foment per tal de concretar un nou calendari d’obres. En una paraula, no hi ha cap voluntat de fer-hi feina.
Mentrestant, el Govern Balear que vós presidiu segueix invertint en el megalòman projecte de l’inviable Palau de Congressos, en el segon cinturó i en la reconversió de la platja de Palma. Teniu doblers per al que voleu. I a Madrid també:
• El 2013 el ferrocarril és el sector amb més recursos i més inversions. El 47% del Ministeri de Foment, 4.705 M€.
El nou Plan de Infraestructuras, Transportes y Vivienda (PITVI) 2012-2024 d’un total de 136.627 milions destinarà el 39% (la major partida), és a dir, 52. 733 milions a inversions ferroviàries a la península.

I cap euro per a les Illes? Cap? És just? Lògic? Comprensible?

Si sou capaç d’aconseguir la inversió de més de 300 milions d’euros en carreteres pel Ministeri de Foment en compliment del Conveni de carreteres, no podeu fer res pel tren? No som ciutadans d’aquesta comunitat? Les obres estan a mig fer, això no pot quedar així.
Sr. President, si heu d’anar a Madrid a demanar el que ens correspon, anau-hi. Nosaltres també hi anirem, ens tendreu devora. Si alguna cosa s’ha fet malament i hi ha responsabilitats penals anau als jutjats, nosaltres ens presentarem com a acusació particular. Tendreu el nostre suport. Però no ens deixeu de banda, no ens faceu ciutadans de tercera, no ens menyspreeu, no vos rigueu de nosaltres. Nosaltres ho podem entendre tot. Fa 14 anys que hi anam darrere. No serà ara que tirarem la tovallola o defallirem. Sabem esperar, però també sabem qui són i on són els barruts. Les obres estan a mig fer, això no pot quedar així.
Vos demanam, una vegada més, diligència. Sou el representant de tots els mallorquins i a tots heu de servir. En cas contrari, cap a ca vostra. El vostre partit polític, al programa electoral, NO feia cap referència a aturar el tren, a no acabar-lo o a reconvertir-lo. Tot i això, gent amb interessos creats per no veure el tren en marxa, deia (abans de les eleccions) que si guanyàveu aturaríeu el tren.
Sr. Bauzà: Prou! Les obres estan a mig fer, això no pot quedar així.
Vos demanam que parleu clar. Que digueu què voleu fer. Que manifesteu per què una infraestructura qualificada al pla de mobilitat de 2006, aprovada per unanimitat pel
Govern Balear (que en aquell moment també es trobava en mans del vostre partit) i qualificada com a necessària i urgent, el darrer any s’ha convertit en el dimoni i motiu de rebuig del vostre Govern.
Vos adjuntam un seguit de fotografies que farien empegueir qualsevol persona responsable amb dos dits de seny. Les obres estan a mig fer, això no pot quedar així.
Vos demanam que vos reuniu amb la resta de forces polítiques i consensueu i planifiqueu el futur del tren de Llevant. Les obres estan a mig fer, això no pot quedar així.
No creis que ja ens toca? De debò pensau que això pot quedar així?

Plataforma pel tren de Llevant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada