Interessant conferència a Manacor d’Albert Carvajal i Antoni Gomila

 

Interessant conferència d’Albert Carvajal i Antoni Gomila

“200 anys de bandes de música a Manacor”

1812-2012

El músic, Mateu Riera presentant la conferència

Dins la setmana  de les festes de Santa Cecília la Banda de Música Municipal de Manacor, va organitzar el passat dilluns dia 19 a l’Escola Municipal de Música de Manacor una interessant conferència d’Albert Carvajal i Antoni Gomila, “200 anys de bandes de música a Manacor”.  1812 – 2012. Presentà l’acte el músic, Mateu Riera que va agraïr als conferenciants la seva col·laboració. Entre els assistents, mestre Rafel Nadal i molts dels joves músics components de la banda de música actual.

El conferenciants en remuntaren els inicis  de la música medieval i la primera  etapa de les bandes militars del1638 a1715.

Pel que fa a les bandes de música de Manacor passaren unes diapositives que completaven la conferència. També es va parlar que Sant Llorenç des Cardassar abans de la segregació de Manacor (1892) ja tenia banda pròpia.

La conferència tot i que anunciava del 1812 al 2012 només arribà  fins l’any 1935 en que es va crear la primera Banda Municipal de Música a Manacor, essent el seu primer director, Antoni Maria Servera “Pasta.”

El president de la banda, Maties Albons va entregar als conferenciants, Albert Carvajal i Antoni Gomila  d’un obsequi fet pels alumnes d’APROSCOM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.