Els batles a favor del tren

Demà dematí, diumenge, a les 11 del matí, a Manacor, els batles de Sant Llorenç, Son Servera, Artà, Capdepera i Manacor signaran un document per demanar al Govern de les Illes Balears que s’acabin les obres del tren de Manacor a Artà i es comprometran, com a grups polítics a declarar aquestes obres com a prioritàries en el seus programes electorals de l’any 2015.Aquest és el text del document:

Compromís pel tren        Manacor,  maig de 2013

            Quan:

  • El Govern Balear ha anunciat la resolució dels contractes d’obres de la construcció de la línia ferroviària Manacor-Artà.
  • Aquesta línia es mostra com a prioritària al Pla sectorial de transports aprovat l’any 2006 per unanimitat pel Parlament de les Illes Balears.
  • El conveni ferroviari subscrit entre el Govern Balear i el Ministeri de Foment de 2009 preveu l’execució de la línia ferroviària Manacor-Cala Rajada, amb un total de 220 milions d’euros.
  • Segons resposta del defensor del poble a la Plataforma pel tren de llevant, el Govern central ja ha aportat 83,5 milions d’euros en aquest concepte.

Per tot això,

Jo, …………………………………………………………………………………………………………, amb DNI……………………………., en representació de……………………………  (partit i municipi)
com a………………………………………………………………………………………………..,  (càrrec)
em compromet a declarar el caràcter urgent de finalització de les obres Manacor-Cala Rajada, de conformitat amb el que disposa el conveni ferroviari, i a reflectir expressament aquesta declaració al programa electoral de 2015 per tal de finalitzar-les a la primera legislatura en què el meu partit (o partit col·ligat) accedeixi al Govern.

I, en conseqüència, inst els i les líders polítics del meu partit a l’àmbit  autonòmic (o partit col·ligat) que assumeixin públicament aquest mateix compromís.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada