Malalts de Turmell a l’Ultra Mallorca Serra de Tramuntana 2015

El passat dissabte 18 d’abril es disputà la ULTRA MALLORCA SERRA DE TRAMUNTANA 2015. Una carrera de muntanya de que travessa la nostra serra pel traçat del GR221 (ruta de Pedra en Sec) que cada any que passa guanya en notorietat i participació. Aquest any ja eren 2.100 participants i com no, havíem de trobar alguns Malalts de Turmell entre tanta multitud.

Les tres proves que es disputaven eren:

  • La prova reina, la ULTRA TRAIL de 113 KM que unia Andratx i Pollença i començava a les 00:00
  • La TRAIL, de 67 km que unia Valldemossa i Pollença. Prova en la que més participants hi havia i on hi havia més Malalts de Turmell apuntats.
  • MARATÓ, de 42 KM que recorria el traçat de GR221 de Sóller a Pollença. Era la primera vegada que es celebrava i on els Malalts aconseguiren millors resultats. Fins i tot un pòdium de tercer lloc!!

El traçat d’aquesta carrera que recorre els camins de la famosa ruta de Pedra en Sec que uneix els refugis de la Serra de Tramuntana és encisador i espectacular. Travessa llocs emblemàtics com el Camí de l’Arxiduc a Valldemossa, el Barranc de Biniaraix, es Plà de Cúber i el Monestir de Lluc. Tot i que també s’ha de dir que totes aquests vistes es gaudeixen molt millor anant d’excursió que en disputant una carrera. El cap està concentrat en altres missions,  però una alçada de cap de tant en tant era inevitable entre tanta bellesa.

Aquest esdeveniment, més que una carrera diria jo que és més una gran festa per ambient, participants, organització i públic. L’important, per a la majoria, no era tant el resultat de la carrera sinó acabar-la dignament ateses les possibilitats de cada un. Les arribades als avituallaments de Sóller i Lluc i a meta, a Pollença et posaven la pell de gallina de la gentada que t’animava. Estava de gom a gom. De fet a Pollença, no funcionaven els mòbils per sobrecàrrega de la xarxa. Record que arribaves a aquests punts ben fus i entre tanta mamballeta, el cos es recarregava de coratge i es posava a córrer tot sol! Però on anau cametes? em demanava jo.

La celebració d’aquesta cursa és una bona oportunitat per a donar a conèixer la Serra ara que és considerada Patrimoni de la UNESCO -hi havia un munt de participants de fora de les Illes- i una alternativa al turisme de sol i platja que afavoreix l’allargada de la temporada turística. En contrapès, com sempre, també existeix una part negativa per tot el que comporta un esdeveniment d’aquestes magnituds en un lloc on la conservació de l’entorn és prioritari. és ben cert és que la Serra no està preparada per suportar tanta massificació i si volem conservar-la s’hauran d’arribar a establir uns límits. A favor de la gent que hi participa puntualitzar que, en la gran majoria, té un gran respecte pel Medi Ambient i l’entorn. En el transcurs de la carrera no es veia fems i plàstics per tot arreu, la gent que sol participar en aquest tipus de proves de muntanya sol estar ben conscienciada i estima l’entorn per on hi passa hores fent esport. Però bé, és el debat de sempre entre el gaudir i la preservació i trobar un punt intermedi.

Aquí teniu unes quantes fotografies que he aconseguit arreplegar d’alguns dels Malalts que van participar-hi:

Un comentari a “Malalts de Turmell a l’Ultra Mallorca Serra de Tramuntana 2015

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada