El temps passa

Horabaixa de l’11 de juliol de 1715. La Ciutat de Mallorca capitula davant l’exèrcit borbònic amb trenta mil homescomandat per d’Asfeld. Acaba pels mallorquins la Guerra de Successió i comença la liquidació del Regne de Mallorca, la seva llengua, la seva cultura i les seves institucions de govern amb el Decret de Nova Planta.

“La Nueva Planta que, a partir de 1716, varió radicalmente el gobierno de la isla, fue sin disputa el hecho capital de su historia contemporánea. Quedó equiparado este territorio a los demás de España y reducido a la uniformidad de Castilla. Dejó de ser árbitro de sus destinos y no ridió en adelante su propia vida (…) Entonces empezó para Mallorca el verdadero período de asimilación al régimen, a las leyes, a las costumbres, a la cultura de toda Castilla”. Miquel dels Sants Oliver.  “Mallorca durante la primera Revolución”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada