La Banda de Música de Manacor, guanyadora del primer premi al Concurs Internacional de Bandes de Música a Lleida

Coincidint amb el seu centenari, la Banda Municipal de Lleida (Catalunya), va organitzar aquest passat cap de setmana la 11è edició del concurs Internacional de Bandes de Música “Fem Banda”. Obert a grups no professionals de entre 40 i 80 músics, l’objectiu del concurs és premiar a les bandes de marxa que destaquen per la seva actuació, coreografia, i efectes musicals.
La Banda de Música de Manacor, i el seu director Eduardo Bernabeu varen aconseguir el Primer Premi

dotat amb 3.000€. La banda manacorina va competir amb la Orchestre d’Harmonie Varilhes-Foix (França), dirigida per Michael Celma, guanyadora de diversos concursos del seu país; i la Sociedad Artístico Musical de Magallón (Saragossa), dirigida per Rubén Navarro i guanyadora de diferents premis com el prestigiós certamen Kerkrade d’Holanda.
El certamen de Lleida es va dur a terme a l’auditori Enric Granados, i el tribunal va estar format per Salvador Brotons, que fou director de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i actualment director de la Banda Municipal de Barcelona; Tomàs Simón, compositor de l’obra obligada; i José Rafael Àvila, trompetista, professor i director de banda i corals.
Les bandes havien d’interpretar un pasdoble fora de concurs, una obra obligada (“La Llegenda de Sant Jordi”) i una obra lliure. La banda manacorina va interpretar el pasdoble “Dolores Pedro”, d’Antoni Sánchez Pedro, i “Fra Juníper Serra” del porrerenc Joan Martorell.
La Banda de Música de Manacor era la primera vegada que anava a un certamen. Els manacorins pujaren a l’escenari en segon lloc, i amb una il•lusió i una concentració màximes (segons ens van explicar els músics), la interpretació va superar amb escreix les expectatives i tots els músics en quedaren molt satisfets.
El diumenge era el dia de cloenda del festival i totes les bandes participants desfilaren i interpretaren dues o tres peces sobre l’escenari dels Camps Elisis de Lleida. La Banda de Manacor va desfilar amb “Amparito Roca”, pasdoble conegudíssim del públic, obra de Jaume Teixidor, i va interpretar “La Primitiva”, de Jef Penders, i “Pérez Barceló”, de Bernabé Sanchís. Tot seguit es va fer el lliurament d’un obsequi a totes les bandes participants,i es va llegir el veredicte del jurat. L’emoció i l’alegria del moment es podien veure reflectides a cada una de les cares dels músics, conscients que aquest premi és fruit de la feina ben feta.
Pels músics i acompanyants, fou un cap de setmana ple d’emocions, marxa, i sobretot de molta música.
Enhorabona a tots els components de la Banda de Música de Manacor i el seu director Eduardo Bernabeu, per aquest 1er Premi obtingut a Lleida.
Diploma 1er Premi Banda de Manacor
Assaig previ al concert

Banda de Música de Manacor

Joves músics manacorins  de marxa

la banda macorina preperant l'actuació

Músics i acompanyats a punt d'embarcar

Tots els directors de les bandes participants

Un poc d'esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.