Un cartell de luxe amb Nathan East i Gerald Albright inauguren demà el Mallorca Smooth Jazz Festival a l’Església Nova de Son Servera

El Mallorca Smooth Jazz Festival s’inaugura demà vespre, a les 21 hores, a l’Església Nova de Son Servera, amb un concert de luxe on actuaran tots els artistes que conformen el cartell d’aquesta 5ena edició, els guitarres Nathan East, Nils i Gerald Veasley; els saxofonistes Gerald Albright, Eric Darius, Steve Cole i Paul Taylor; la teclista Gail Jhonson; el trompetista Joey Sommerville; i la banda Peet Project.

El Mallorca Smooth Jazz Festival és l’únic festival d’aquesta variant del jazz clàssic, amb clares influències del pop, soul, funk i rythm & blues, molt popular als Estats Units i d’on procedeixen gairebé tots els artistes, que se celebra a la Mediterrània. El festival és una iniciativa de la cadena mallorquina Protur Hotels i del promotor alemany Christian Bössner, i l’organitzen des del 2012. Enguany, el Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar també col·labora en el primer concert, Smooth Jazz Allstarts.

A la presentació del festival, els promotor Christian Bössner va esmentar dos artistes d’excepció que integren el cartell d’enguany: Nathan East, membre fundador de Fourplay, i Gerald Albright, una de les més grans figures del R&B, contemporary, straight-ahead i smooth jazz i té una merescuda fama com a músic de músics. També va destacar la presència de Steve Cole, un dels saxofonistes més elogiats del jazz contemporary. Els concerts s’inicien demà i es perllonguen fins diumenge dia 1 i, excepte el primer, tots ells es duran a terme a les instal·lacions del Protur Biomar Gran Hotel & Spa, a sa Coma.

El cartell

Nathan East actuarà en solitari dissabte a les 20,45 hores a les instal·lacions de l’hotel. Nathan East tenía 16 años quan va anr de gira amb Barry White. La propera vegada que li va sonar el telèfon, Quincy Jones es trobava a l’aparell. En els darrers 40 anys ha produit èxits en cadena amb aristes com Eric Clapton, George Harrison, Michael Jackson, Phil Collins, Whitney Houston, Beyoncé, Barbra Streisand y Stevie Wonder.

A Gerald Albright actuarà divendes a les 22,15 hores, el saxofonista americà ha anat de gira amb artistes com Quincy Jones i Whitney Houston. Phil Collins també el va contractar com el frontman de la seva big band i amb ell va fer gires. A més ha tocat amb nombroses estrelles com a Jeff Lorber, George Duke, Earl Klugh, Will Downing, Jonathan Butler i Chaka Khan.

En el festival també tenen cabuda grups mallorquins com Saxophobia Funk Project que actuarà el dimarts 26, o el grup de Juan Carlos Mendoza y Molly Ducan que clausuraran el festival el diumenge 1 de maig.

Seguint amb la tradició iniciada en anys anteriors, el festival s’emmarca en tot un seguit d’activitats complementàries per als visitants estrangers, majoritàriament europeus però també americans, africans i asiàtics. El responsable de Protur Hotels, Jaume Nebot, va comentar que en l’edició d’enguany el festival acull reserves de més de 30 països.

El gerent del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, José Marcial Rodríguez, va posar de manifest durant l’acte de presentació del festival que aquest tipus d’activitats que organitza l’empresa privada i que generen interès per part del mercats emissors i complementen el sol i la platja són estratègies a seguir en els propers anys.

DSC_0417 (1280x851)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada