Entrevista a Virgínia Bordal, una gran artista i cantant de musicals

Virgínia Bordal Beteta, va néixer el dia de Sant Antoni de l’any 1990. És un dels joves valors que tenim a sa Coma, que es va consolidant i destacant amb la seva trajectòria musical, que amb motiu de les Festes de sa Coma 2016, ens complau donar a conèixer als lectors de card.cat.

Gravació Metrópolis Studios Londres 10250214_10153849975572375_2885642171527196595_n
Virgínia a quina edat començares a interessar-te per el món de la música?

De molt petita la veritat, record que la primera vegada que vaig pujar a un escenari a fer un musical tenia sis anyets i era na Cosette de Les Miserables. També s’ha de dir que a casa teníem la música molt present, sobretot gracies al meu pare, influència a la que més endavant es va afegir la del meu germà amb altres estils i formes d’art.

A quins altres musicals participares de petita?

De petita vaig participar a molts, a una empresa hotelera, interpretava els papers de nins que hi havia al Phantom of the Opera feia de Meg a Les Miserables de Cosette a La Bella y la Bestia de Chip i a El Rey Leon de Nala, entre d’altres. I ara de major puc dir que he participat a Rent, el musical, a Show must go on: La Fantasia debe continuar, un musical basat en les millors actuacions dels personatges de Disney i a Grease, el musical.

On feres els teus primers estudis i completares la teva formació?

De nina vaig anar a escola a sa Coma, la secundària la vaig fer a Artà i en acabar vaig embarcar cap a Barcelona a fer la Diplomatura de Mestre d’Educació Especial, al mateix temps que em formava artísticament, tant en cant, dansa com en teatre. Passats tres anys vaig tornar cap a Mallorca i vaig seguir la meva formació realitzant la Llicenciatura de Psicopedagogia. Acabada aquesta formació tenia una sèrie d’inquietuds que em dugueren a fer una màster de Teràpies Creatives i Artístiques, on es treballava de manera conjunta la musicoteràpia, la dansateràpia, el psicodrama i teatreteràpia, i per acabar l’arteràpia.

Ja més major quina ha estat la teva trajectòria musical fins a dia d’avui?

Vaig començar de manera gairebé professional amb 15 anys, amb un grup de versions de jazz i blues, i d’aquesta manera vaig formar part de diverses formacions musicals, que m’han portat al dia d’avui, com un duet acústic amb un gran músic, en Jesús Ginard durant gairebé 8 anys, un grup de berbenes, orquestres, tributes d’hotels, musicals, formacions simfòniques, etc. He participat al musical Grease de Baleart Music. A més de JesusChrist Superstar, que ha estat un dels musicals més importants que he realitzat amb el paper de Maria Magdalena, al costat de Jordi Planiol de Manacor com a Jesucrist, i dirigit per Jaume Garcia, era una gran formació de més de 80 artistes a l’escenari.
I tot això, a part de la meva feina com a coordinadora educativa a una empresa de lleure, deLleure serveis…JesusCrist Superestar Mallorca 920594_10200192037335893_1313166612_o


Has participat a càstings per fer aquets musicals?

Sí, es clar. He fet càstings a nivell autonòmic com Camí de l’èxit, Rent, el musical, Grease el musical, Son Amar o per entrar a formacions musicals concretes. I a nivell nacional, pel musical Rent de Barcelona o pel programa de televisió El Número Uno, d’Antena 3, quedant entre els cent finalistes de tota Espanya. Tot i que és dur, és totalment necessari fer càstings per accedir a espectacles professionals i per a que et coneguin. A més de càstigs he gravat cançons, la darrera gravació va ser el passat novembre al Metrópolis Studios de Londres.

Quins estils musicals t’agraden més?

La veritat és que m’agraden molts estils de música, puc escoltar des de Pink Floyd, Phill Collins, Queen o Michael Jackson com música més actual com la de na Beyoncé o de n’ Alicia Keys, o Bandes Sonores de Musicals, però si he de destacar un estil i grup, definitivament sóc dels Beatles. Quant a musicals, el que més m’agrada de molt petita és The Phantom of the Opera, seguit de Les Miserables, o Jesús Christ Superstar.

A l’estiu continues fent actuacions a hotels i festes ?

Sí, fins l’estiu passat he fet molta feina a hotels, festes i berbenes, però enguany descans dels hotels per dedicar-me exclusivament a la meva feina, a les berbenes, als musicals i qualque concert esporàdic, com els que portaré a terme a final d’estiu amb una gran professional i amiga del món dels musicals a Alemanya, Gudrun Shade. També destacar dins aquest any el concert acústic a La Movida Cafe Concierto del passat 9 d’Abril, on em va acompanyar el meu estimat Jesús Ginard. En aquest concert vaig fer un repàs per les cançons que han passat per la meva vida i que m’han format com a artista i persona, on m’acompanyaren convidats que han format part de la meva carrera artística.

Enguany tornaràs actuar a les Festes de sa Coma?
Sóc part del grup de berbenes The Pikos Pardos. i enguany actuarem (entre altres) a les berbenes de les festes de sa Coma.

Tens nous projectes?

Doncs actualment estic treballant en un projecte personal amb uns grans professionals del món de les arts escèniques i grans amics, que serà molt potent i que si vols t’explicaré i et presentaré més endavant.
Megara musical Hercules 1911996_10205461559157083_1480389379578859146_n

Musical Rent 1382360_10205212869019985_3530480874668655753_n

Poster actuació La Movida
VIRGINIA BORDAL MOVIDA

Un comentari a “Entrevista a Virgínia Bordal, una gran artista i cantant de musicals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada