Els Xeremiers a VIc

Els Xeremiers des Puig de Sa Font viatgen a Vic

El grup dels Xeremiers des Puig de Sa Font va viatjar el passat pont de la Constitució a Vic, comarca catalana d’Osona, amb la finalitat de participar de la Fira Medieval que es celebra anualment en aquella localitat.
Aquesta Fira és una de les més importants que es celebren a tots els Països Catalans, per tant, el grup es sentia molt motivat i amb ganes de provar noves experiències. Formar part d’un esdeveniment com aquest fou una gran ocasió per a tots els seus components.

El grup de xeremiers va ser rebut amb entusiasme pels visitants de la fira. El primer matí van realitzar una sonada d’un parell hores realitzant diversos concerts en petit format (tres o quatre cançons) per les voranes de la murada. Els instruments emprats varen els que usualment formen el seu conjunt: tabal, flabiols amb tamborí, xeremies, clarinet, tarota i trombó. Hi va haver forts aplaudiments, i de tan en tant alguns espectadors es llançaven a ballar al ritme de les seves cançons.

L’horabaixa, es va realitzar la segona actuació del grup. La massificació dels assistents a la fira ja es feia notar, i el contacte de la música amb el públic era de cada cop més motivadora. En tot moment va existir una complicitat entre la música del grup i tota aquella gent que s’aturava a gaudir del so de les xeremies. Es van viure moments màgics a la fira, provocats pels sons que es perdien rebotant contra les altes parets d’aquells carrers amb trets d’antigor i flaires medievals.

Els dos dies següents el grup s’entregà amb el mateix entusiasme, i tan els vianants com els firaires van respondre ballant i aplaudint amb ganes. La immersió dins aquest món de fira, festa i xerinola, tot i les baixes temperatures, feia que es sentís molt a prop el calor de la gent.

Van ser uns dies de superació per al grup. Es va gaudir de sonar i riure de debò, d’interactuar amb el públic i de poder ser part protagonista d’una de les Fires Medievals més grosses i importants de tot Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.