Cronologia (X)

2016

18 març.- S’inaugura l’Espai36, la nova Casa de Cultura de Sant Llorenç. Està ubicada al carrer Major, on abans hi havia el cinema Sala Rigal. A l’entrada s’hi col·loca un gran quadre en forma de díptic, del pintor llorencí Guillem Nadal (Card).

10 abril.- Amb motiu de la inauguració de l’Espai36, la Banda de Música estrena la “Marxa Rigal”, de la qual n’és el compositor Antoni Genovart (Card).

16 abril.- Jaume Galmés publica “Les ales”, el volum II de Poesia, que comprèn els poemes escrits entre 1984 i 1998. Està inclòs dins la col·lecció Es Pou Vell, amb el número 16 (Card).

19 abril.- La Guàrdia Civil fa detonar una bomba de mà del temps de la Guerra Civil, trobada en un descampat de Son Carrió (Card).

23 abril.- Tomàs Martínez presenta el seu llibre “En Tià de sa Real. Notes per a l’estudi de la figura i l’obra de Sebastià Gelabert”, corresponent al número 15 de la col·lecció Es Pou Vell. Posteriorment també es presentarà a Manacor i a l’Espai Mallorca, de Barcelona (Card).

26 juny.- A les Eleccions Generals celebrades avui s’han donat els següents resultats, en el municipi de Sant Llorenç: PP, 1.230 vots (39’25%); Podemos/EUIB/MES, 742 vots (23’68%); PSOE, 479 vots (18’47%); Ciutadans, 362 vots (11’55%) (Card).

6 juliol.- L’Ajuntament elimina totes les àrees d’aportació de fems del nucli de Sant Llorenç. A partir d’avui tots els residus que no es recullin amb el sistema “porta a porta” s’hauran de portar al Punt verd (Card).

7 agost.- Es presenta un nou gegant llorencí, mossèn Salvador Galmés, realitzat per Damià Arnau Pont, que en endavant acompanyarà n’Angelina i en Belluguins a les festes populars (Card).

21 agost.- L’alemanya Andrea von Heyne torna guanyar el Campionat de les Illes Balears de Doma Clàssica, en la categoria de veterans, organitzat a Son Magraner per la Federació Hípica Balear (Card).

1 setembre.- Margalida Fullana revalida el títol de campiona del món de Bicicleta de muntanya en la categoria màster (40-45 anys), en la prova celebrada a Val di Sole, Itàlia (Diario de Mallorca). Dos dies després inaugurarà la Ruta Margalida Fullana BTT, per la Via verda i diverses camades del terme de Sant Llorenç (Card).

29 desembre.- Es presenta el llibre “L’escola a Sant Llorenç des Cardassar- 1892-2015”, elaborat per diverses persones del municipi i editat per l’Ajuntament (Card).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada