Canvis “Majors” a la Policia de Sant Llorenç

Una de les novetats que criden més l’atenció a dins els pressuposts de l’any 2019 és la contractació prevista d’un Major per a la Policia Local de Sant Llorenç, que comporta la supressió d’una plaça d’agent policial.

Pels qui desconeguin la jerarquia policial de les Illes Balears, el Major és un càrrec que es situa al tercer lloc del capdamunt de l’escala jeràrquica, just per darrera de l’intendent i el comissari i per davant de l’inspector i sotsinspector. Cal deixar clar abans de continuar que aquest és un càrrec inexistent a municipis molt més poblats com són Manacor, Ciutadella o Maó, municipis que compten amb plantilles de més de 100 efectius policials, quan la plantilla policial de Sant Llorenç no arriba ni a 40 efectius.

 • Per què és contracta aquest càrrec, amb un sou (escala A1) molt superior al d’un agent policial (escala C1)?
 • Per què no es destinen aquests i altres recursos econòmics a la millora de la dotació del cos policial existent que ha de fer sobre-esforços per cobrir els serveis mínims?
 • S’han reposat tots els efectius materials (cotxes, material i instal·lacions de l’oficina de Sant Llorenç..) que la torrentada arrassà?
 • S’ha adquirit un vehicle tot terreny a totes llums necessari i del que disposen la major part de cossos de Policia Local?
 • Per què Sant Llorenç és dels pocs municipis de les Illes Balears que no disposa d’un Policia Tutor amb dedicació exclusiva?

No és el primer cop que la infradotació tant material com d’efectius humans del cos policial llorencí són notícia. L’any 2017 s’anunciava que tan sols es cobrien quatre de les nou places vacants, la resta quedaren desertes. Pel que sembla la inestabilitat laboral és un dels motius per aquesta manca de candidats al cos policial de Sant Llorenç, tenint en compte a més que la situació laboral generalitzada no és gens atractiva.

Era imprescindible aquesta incorporació tenint en compte el que comporta o és tractarà d’un càrrec d’interès polític més?

Pressuposts 2019

 

 

5 comentaris a “Canvis “Majors” a la Policia de Sant Llorenç

 1. Es una vergonya que des de l’ajuntament no es miri per el bon funcionament d’aquest cos de policia, ja que crec que no ens podem queixar gens de la feina que fan. Com bé diu la notícia, i sobretot des de la torrentada els ha deixat ben tocats ja que els vehicles que duen ara deixen molt que dessitjar. Qui no ha sentit el cotxe patrulla de Sant Llorenç que pareix que ha d’estallar a troços? Crec que s’han de destinar els diners a coses queb sí que son necesaries i no amb comandaments que no tropitgen ni els nostres carrers

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 5 vots)
 2. Es vergonyos aquest tudament de dobers, esl gran profesionals que ja hi ha, fan las eva molt be tot i que es i falten molts de mitjans.. la seve furgoenta cada dia es cau a troços..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 5 vots)
 3. Aquest ajuntament te diners per lo k vol, a uns departaments tants de diners i es altrees tan pocs, llavors es policies han de comprar es seu propi material perque es q tenen esta en males condicions o caducat, com les armilles antibales q si les volen les tenen q comprar ells mateixos

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 5 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada