En temps de confinament… (III)

També es pot escoltar música. De fet, aquestes activitats més introspectives i solitàries, com la lectura, escoltar música i, fins i tot, mirar cinema o sèries de televisió, han estat ideals per fer aquest confinament. És clar que s’haurien de fer de manera freqüent i no haver de sofrir una pandèmia per gaudir-ne, però cal reconèixer que el ritme de vida frenètic que duim no ens permet dedicar-hi el temps que voldríem. 

En aquest article voldria centrar-me en la música que més he escoltat aquestes setmanes. A més,  ho he pogut fer de manera relaxada i pausada, sense frisar, que és com s’ha d’escoltar la música. Per exemple he pogut sentir el nou disc que les sempre extravagants CocoRosie han gosat treure a pesar de la pandèmia. Aquí teniu el single de presentació:

Igualment des de Barcelona ens arriba “el grup del confinament”, anomenats així per haver-se fet famosos a través de les xarxes amb cançons espontànies realitzades des de la terrassa de ca seva. Es tracta d’Stay Homas, una grup format, per tres barcelonins que m’han recordat  molt a aquells grups de mestissatge de la meva joventut, com Dusminguet, Amparanoia, Manu Chao o Macaco (de fet, aquests dos darrers ja han col·laborat en algunes de les seves cançons), i que com ells mesclen molt bé diversos estils musicals de diferents parts del món, a part d’idiomes (en el seu cas he identificat català, castellà, anglès i brasiler).  Aquí teniu la seva cançó de presentació, però al seu canal de youtube n’hi ha moltes més:

Per acabar us deix una artista de la qual fa temps no sabia res. Es tracta de Duffy, la que deien que havia de ser la nova Amy Winhouse per posseir una prodigiosa veu. Però de sobte va desaparèixer del mapa i, de fet,  ja me n’havia oblidat, pensant que finalment no havia tengut un bon camí musical. Però res més lluny de la realitat, fa pocs dies va anunciar el motiu per què ho havia deixat tot: va ser segrestada i violada durant dies. Així i tot durant el coronavirus s’ha permès estrenar, anys després, una cançó en exclusiva i, la veritat, encara conserva una gran veu.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada