El projecte del Tren de Llevant es reactiva

Ahir horabaixa els batles de Manacor, Artà, Capdepera, la batlessa de Son Servera, la tinent de batle de Sant Llorenç i un representant de la Plataforma pel Tren de Llevant es reuniren amb el conseller de Mobilitat i Habitatge i amb el director general de Mobilitat i Transport Terrestre per parlar de la possibilitat de posar en marxa el tren de Manacor a Artà.A la reunió els representants municipals expressaren el seu total suport a aquesta infraestructura i el batle de Capdepera reclamà que el tren pugui arribar a Cala Rajada.

 

Per part de la Plataforma s’informà al conseller de la reactivació de la mateixa i de la demanda que el tren fins a Artà o Cala Rajada fos una realitat i demanà que fos una prioritat pel govern ja que els partits que li donen suport ho duien al seus programes electorals respectius i aquesta reivindicació forma part del denominats Acords de Bellver de l’any 2019 i està contemplada al Pla Director Sectorial de Transports de l’any 2006 i al Pla de Mobilitat aprovat pel govern l’any 2019.

El conseller manifestà que aquest projecte és prioritari per l’executiu i que, a l’espera de que arribin el fons europeus per a la reactivació econòmica i vinculats a la mobilitat sostenible, el govern es compromet a revisar i posar al dia el projecte de la línia Manacor-Artà amb una modificació per tal que el tren passi per Cala Millor, per potenciar l’oferta turística i es comprometé a estudiar l’ampliació fins a Cala Rajada.

També explicà que la via verda no és compatible amb el tren perquè als vials de servei que hi ha previstos, per raons de seguretat, no es permet el trànsit de persones. Els representants municipals es comprometeren a cercar alternatives que possibilitin l’esport i l’esbarjo de les persones als seus municipis a través de la potenciació de les rutes verdes.

Pera altra part també s’ha de revisar el pas del tren per Manacor i cercar la solució més idònia.

Totes les parts es comprometeren a fer un seguiment de les actuacions que es duguin a terme i a consensuar-les i s’acordà mantenir reunions periòdiques amb aquesta finalitat.

Des de la Plataforma pel Tren de Llevant valoram positivament la reunió tot i que, com férem constar, ens preocupa el finançament de les obres, qüestió clau per recuperar una línia fèrria que, l’any 2021, complirà 100 anys de la seva inauguració.

NOTÍCIA IB3

 

Un comentari a “El projecte del Tren de Llevant es reactiva

  1. Bona declaració d intencions, però ho veig llunyà ara per ara que el tren passi per st Llorenç

    Està clar que caldria un nou traçat pel nou segle. No fer el recorregut que van planificar fa 100 anys.

    Ja per començar, fer una nova estació a Manacor amb un extens parquing gratuït. I més freqüència de trens … i ja per somiar, trens directes ràpids manacor/inca/palma.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada