Mots perduts: caixada

A vegades les propostes de mots, si es mostren de forma descontextualitzada, poden induir a errada. En aquest cas de la proposta en surten dos mots perduts la caixada i la queixera. Avui enfocarem la caixada.

Es mot perdut perquè aquell costum de festejar, demanar entrada, fer la caixada i casar-se, en cinquanta anys ha canviat de forma radical.

El DCVB mostra:

1.CAIXADAf.
|| 1. Conjunt de roba o altres coses que cap dins una caixa. Especialment: a)El conjunt de roba que la nuvia aporta al matrimoni (Mall., Men.). «Es dia que em vaig casar | vaig dir a mon pare i mu mare: | ja no m’haureu de comprar | més roba per sa caixada» (cançó pop. Ariany).
|| 2. Multitud de caixes.
|| 3. Cop donat amb una caixa.

Aportació Bel Alemany
Imatge de Google

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada