Els alumnes del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma celebraren la setmana del llibre

WELCOME TO BOOKCROSSING JR
Enguany és un any necessitat d’alegria, contacte amb l’aire lliure i sobretot energia positiva. És per això que hem decidit posar aquesta nova iniciativa en marxa:
Bookcrossing Jr. Sa Coma
El passallibres o alliberament de llibres (en anglès, bookcrossing) consisteix a deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar.
El funcionament és simple. Quan una persona disposa d’un llibre que vol deixar viatjar, el primer que ha de fer és entrar al web oficial del moviment:

No ho hem inventat nosaltres, començà al 2001 d’una forma més organitzada; però sí que des de CEIP Punta de n’Amer volem adaptar-la a la nostra comunitat educativa.
Aquesta idea neix a 4t d’Educació Primària arran de tres objectius molt importants a voler aconseguir:
Objectius de la iniciativa:
⭐ Allargar la vida del llibre i que es converteixi en una aventura per als infants.
⭐ Promoure la lectura entre els ciutadans/ciutadanes de Sa Coma i voltants.
⭐ Celebrar d’una forma especial i diferent el Dia del Llibre.
Divendres 23 d’abril la posàrem en marxa i aquesta tindrà distintes fases:
– Presentació del terme Bookcrossing:
L’alumnat s’ha emocionat molt quan se’ls ha explicat en què consistiria. Han recordat que fa poc havien fet l’Egg Hunting i ho han relacionat tot d’una; tot i que han vist que és una mica més complex i necessita d’una feina més meticulosa.
– Realització d’un punt de llibre especial:
Han entès la importància d’explicar bé en què consisteix aquesta nova missió, ja que volen assegurar-se que qui trobi els llibres sàpiga què ha de fer i quines passes ha de seguir. És per això que han personalitzat els punts de llibre explicatius amb uns dissenys únics i exclusius.
– Selecció del nostre 1r llibre viatger:
4t A i 4t B han tingut la seva pròpia «paradeta del llibre». Han pogut anar passant pel racó de la lectura, observar, llegir-ne el títol; així com veure les imatges i sinopsi.
– Lectura del llibre triat:
Ens trobam actualment en aquesta fase. Tenen 15 dies per llegir al seu nou company d’aventures. Viatjaran, aprendran, es divertiran i compartiran temps junts.

– Localització Secreta sobre un mapa del lloc on l’amagarem:
Passats aquests 15 dies hauran de pensar en un lloc de Sa Coma que es trobi situat dintre dels límits presentats al mapa que se’ls facilitarà. D’aquesta manera el 1r serà més fàcil d’amagar i posteriorment trobar.
– Creació del Passaport pel nostre llibre viatger:
Moment per crear el passaport emplenant una informació bàsica (títol, autor/a, ISBN, …) a canvi, l’infant obtindrà un codi (BCID)
Una vegada codi en mà, l’expedició comença!
– Situació Secreta dels nostres llibres viatgers per Sa Coma.
Es prepararà una bosseta o capseta d’acer inoxidable on dintre hi haurà: el llibre, el punt de llibre, el passaport i el diari on s’anirà apuntant qui ho ha trobat, on i quan.
– El gran moment! El gran dia comença amb la recerca. 4t A i B tindran en possessió el gran mapa del tresor. Podran veure els distints punts on trobar els llibres. No serà tan fàcil com es pensen, ja que aquests estaran en un radi de no més de 10m d’on apareix al mapa i entendran la importància de treballar en escala.
Volem aprofitar per agrair la col·laboració de la Biblioteca de Sa Coma i a l’Editorial Richmond per compartir amb nosaltres alguns dels primers llibres que participaran en aquesta I expedició.
A la pàgina web del centre, totes aquelles persones interessades podran realitzar-ne el seguiment… però per això, s’ha de trobar un dels nostres llibres o introduir-ne un de nou. Vos animau?
Per a més informació:
alumnat@ceippuntadenamer.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.